Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Evaluering ”Studentene har talt, men hva har de sagt?”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Evaluering ”Studentene har talt, men hva har de sagt?”"— Utskrift av presentasjonen:

1 Evaluering ”Studentene har talt, men hva har de sagt?”

2 Generelt 21 skjemaer. De fleste er godt i gang med mastergrad. De fleste har deltidsjobber. Oppsummering basert på skjønn! Noen som svarer ”Svært bra”, ”Bra” eller ”Både og” på samtlige felter i et spørsmål.  Litt vanskelig å trekke noe ut av. ”Både og” uheldig som svarmulighet? Litt feil i opptellinga her og der…

3 Oppmøte Alle: 7 De fleste: 7 Ca halvparten: 2 Få: 3 Ingen: 0 Bra oppmøte. Sammenfaller med forventningen.

4 Lab og læringsmål: Overordnet Gode på: Teknologier Kodeeksempler (Pensum?) Ok på databasen Dårligere på å gi kritiske perspektiver Hva er studentaktivitet? Varierende meninger. Studentkommentarer: Lab til for verktøy. Pensum, kritiske perspektiver og diskusjoner (studentaktivitet) hører til på forelesning.  Hva skal labtimene brukes til?

5 Lab og læringsmål 2: Teknologier Bra på: XML, HTML, XSLT Ok til bra på CSS og PHP Svakere på XQuery og SQL Studentkommentarer: Lære teknologier bedre på egenhånd, prøving og feiling?

6 Individuelle labtimer Helhetsinntrykk: Folk er stort sett fornøyd. 1. lab med gruppeinndeling, databasen og metadata i databasen scorer dårligst. Misfornøyd med struktur eller gjennomgang her? Ønske om timer på datalab med veiledning Støttes av generelle kommentarer. Labtimen på VB får gode skussmål, til tross for relativt dårlig praktisk resultat. Er det ”følelsen” av å være på lab? WAI og presentasjonene mottas godt. De siste kan kanskje strammes inn litt for å unngå gjentagelser.

7 Egenaktivitet Svært bra: 0 Bra: 7 Både og: 8 Mindre god: 2 Lite god: 3 Studentene sprer seg godt utover, men flest er misfornøyde? Hva forventer man selv?

8 Studentkommentarer Konsensus: Bra med teknologibeskrivelser. Demotiverende og frusterende at kursledelsen ikke er tilgjengelig. Sten og Hans gjør en god jobb. Flere, mindre kodeeksempler  Vise gangen i teknologi, helhet på nettstedet  Gå mer detaljert gjennom teknologier. Irriterende med roting med frister. Informere med om man vil ha mer studentaktivitet. Men vil man det? ”Vi kveles av metadata”. Ikke skylde på dårlig kommunikasjon med kursledelsen.

9 Databasen ”Databasen er helt håpløs. Jeg brukte flere timer på en enkel spørring som i en vanlig relasjonell db ville tatt et par min (maks). Dette til tross for at jeg har tatt mange db-fag og har god kjennskap til SQL. Sidene blir veldig begrenset av at vi ikke klarer å bruke db skikkelig.” ”SQL er ikke vanskelig. Dette er et hovedfagskurs tross alt - folk bør ikke gå i baklås av kode som brukes i dette kurset. Spesielt i begynnelsen av kurset er det vel og bra å kommentere at ting kan virke komplekse og overveldende, men ikke overdriv.“ Mellomvei? Bedre gjennomgang og dokumentasjon. Databasen skal muliggjøre deling av metadata, men ikke stå i veien for kreativitet og representere en for stor arbeidsbyrde. Men: Databasen forsvinner ikke.

10 Konkrete forslag Gå saktere gjennom kode. Bedre forberedelser, ting tatt på sparket. Kodeeksempler ute før (men ikke to uker før… ) Kutt ned på unødvendige diskusjoner. Ha (!?) bedre kommunikasjon med kursledelsen. Bedre gjennomgang av SQL/kreve forkunnskapskrav. Tilbakemeldinger på obliger underveis. Gjøre gruppefordelingen på mail.

11 Annet ”nntp er klønete”. Nei.

12 Men… Hva med en kurswiki? Arbeidsfordelingen mellom beskjeder på hjemmesiden og på news? Bedre opplæring i news?

13 Kursets siste kulturelle innslag This is the end Beautiful friend This is the end My only friend, the end Of our elaborate plans, the end Of everything that stands, the end No safety or surprise, the end I'll never look into your eyes...again


Laste ned ppt "Evaluering ”Studentene har talt, men hva har de sagt?”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google