Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nasjonalt nettverk for læring og mestring innen feltet psykisk helse og rus Sigrid Bøthun, prosjektleder Oslo, 21. september 2011.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nasjonalt nettverk for læring og mestring innen feltet psykisk helse og rus Sigrid Bøthun, prosjektleder Oslo, 21. september 2011."— Utskrift av presentasjonen:

1 Nasjonalt nettverk for læring og mestring innen feltet psykisk helse og rus Sigrid Bøthun, prosjektleder Oslo, 21. september 2011

2 Forankring Oppdragsgiver: Helse- og omsorgsdepartementet Eier: Helse Sør-Øst NK LMS har som overordnet mål å utvikle og styrke den faglige plattformen for opplæring av pasienter og pårørende, med utgangspunkt i landets lærings- og mestringssentre (LMS) og spesialisthelsetjenesten. Grunntanke: En sidestilling av brukererfaring og fagkunnskap. Representanter fra brukerorganisasjoner og fagpersoner samarbeider om prosjektutvikling, gjennomføring og evaluering.

3 Hovedoppgaver understøtte god praksis gjennom å initiere og drive utstrakt utviklingsarbeid sammen med praksisfelt og brukerorganisasjoner bidra til kompetansespredning og videreutvikling av nettverk bidra til å styrke forskning innen pasient- og pårørendeopplæring

4 Bakgrunn Behov kommunisert fra tilhørende praksisfelt over lang periode Etterspørsel har handla om savn av nettverk/ fora/ arena for erfaring- og kompetanseutveksling og koordinering av dette Opplevelse av relativt få tilbud og lite fokus i dette feltet på opplæring av pasienter og pårørende (OPP el PPO) knyttet til LMS sin arbeidsmetode Fagmiljø etterspurte; oversikt over tilbud diskusjon omkring grenseoppganger mellom opplæring og behandling Forankring i strategiplan for NKLMS 2009-2013 om å styrke og utvikle PPO innen psykisk helsevern og rus.

5 Endringer Kl. 10.30 Brukerperspektivet – implikasjoner for praksisfeltet Odd Volden, brukeraktivist og skribent Kl. 11.15Pause med påfyll Resten av programmet går som planlagt


Laste ned ppt "Nasjonalt nettverk for læring og mestring innen feltet psykisk helse og rus Sigrid Bøthun, prosjektleder Oslo, 21. september 2011."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google