Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SMIL – styrket mestring i livet Oslo, 21.09.2011.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SMIL – styrket mestring i livet Oslo, 21.09.2011."— Utskrift av presentasjonen:

1 SMIL – styrket mestring i livet Oslo, 21.09.2011

2 Nasjonalt kompetansesenter for læring og mestring (NK LMS) Oppdragsgiver: Helse- og omsorgsdepartementet Eier: Helse Sør-Øst NK LMS har som overordnet mål å utvikle og styrke den faglige plattformen for opplæring av pasienter og pårørende, med utgangspunkt i landets lærings- og mestringssentre (LMS) og spesialisthelsetjenesten. Grunntanke: En sidestilling av brukererfaring og fagkunnskap. Representanter fra brukerorganisasjoner og fagpersoner samarbeider om prosjektutvikling, gjennomføring og evaluering.

3 Nasjonalt kompetansesenter for læring og mestring (NK LMS) Hovedoppgaver: understøtte god praksis gjennom å initiere og drive utstrakt utviklingsarbeid sammen med praksisfelt og brukerorganisasjoner bidra til kompetansespredning og videreutvikling av nettverk bidra til å styrke forskning innen pasient- og pårørendeopplæring Se www.mestring.no for mer informasjon om NK LMS og SMIL

4 Gruppetilbudet SMIL Prosjekteier: Nasjonalt kompetansesenter for læring og mestring, NK LMS Oppdragsgiver: Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) Oppdrag: Utvikling av lærings- og mestringstilbud for barn med psykisk syke og/eller rusmiddelavhengige foreldre. Prosjektperiode: Utviklingsperiode 2008/2009,pilotprosjekt Oslo/Mo i Rana Etableringsperiode 2010/2011 i alle helseregioner Samarbeidspartnere: Bruker- og interesseorganisasjoner, kommunehelsetjeneste, spesialisthelsetjeneste.

5 Gruppetilbudet SMIL 12 samlinger 3 familiesamlinger 2 foreldresamlinger for- og ettersamtaler

6 Fokusområder : 1.Styrket positivt syn på seg selv 2.Forståelse for psykisk sykdom og rusproblemer 3.Opplevelse av ikke å være alene 4.Hvordan bruke sitt nettverk 5.Bli kjent med egne følelser 6.Aktiviteter og lek 7.Barn og unges medvirkning – KOR (Klient- og resultatstyrt praksis)

7

8 Hvorfor SMIL økt fokus på barn som pårørende godt tilbud til barn som pårørende og familiene jf lovendring samhandling mellom 1. og 2. linje, barn og voksen styrket brukermedvirkning viktig forebyggende arbeid øke foreldresamarbeid og forståelse for foreldrerollen ved psykisk sykdom og rusproblemer


Laste ned ppt "SMIL – styrket mestring i livet Oslo, 21.09.2011."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google