Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
PublisertAnita Ellingsen Endret for 9 år siden
1
Marinepack-Rammebetingelser Stiftelsen Østfoldforskning v/ Tove P. Berge Spørreundersøkelse blant kunder av norsk laks i EU 2002
2
Marinepack-Rammebetingelser Spørreundersøkelse foreløpig rapport: EU 9 kunder Grossister 2 Industrikunder 5 Supermarkedkjeder 2
3
A1. Kriterier for produktkvalitet 1.ferskhet (7) 2.hygiene, lavt bakterieinnhold (4) 3.regularitet/presisjon i forhold til bestilling (4) temperatur (3) gradering (3) farge (3) fasthet, rengjøring, EU-lov, fasong, (1 hver)
4
Import av filèt kontra hel fisk JA: 4 (herav 1 ja for deler av volumet) Markedets krav 2, økt kapasitet 1, sparer penger 1, pre-rigor filèt gir bedre textur NEI: 2 Ikke god nok bakteriologisk kvalitet (1), ønsker selv å se og behandle råvaren (1) JA/NEI: 2 Kun for deler av volumet
5
Kundens krav til emballasjen Viktighet: 1234 Isolasjon 3 Styrke 4 Temperatur 2 Pris 12 Størrelse 111 Tett kasse 11 Plastkasse 1 Lett å vaske for gjenbruk 1 Hygiene 1 Lang holdbarhet på produktet 1 Lastemengde bil 1 Kostnad avfallshåndtering 1 Håndterbar 11 Egnet for videredistribusjon 1 Miljøvennlig 1 Lett å resirkulere 1
6
Tolkning - krav til emballasjen Viktighet: 1234 Isolasjon 3 Styrke 4 Temperatur 2 Pris 12 Størrelse 111 Tett kasse 11 Plastkasse 1 Lett å vaske for gjenbruk 1 Hygiene 1 Lang holdbarhet på produktet 1 Lastemengde bil 1 Kostnad avfallshåndtering 1 Håndterbar 11 Egnet for videredistribusjon 1 Miljøvennlig 1 Lett å resirkulere 1
7
Hvor viktig er det å finne bedre løsninger for distribusjon /emballering? Viktighet: 12345 Transporttype 242 Emballasjefunksjonalitet 1611 Ergonomi for arbeiderne 1611 Hygiene 45 Kost 2412 Avfallshåndtering 2421 Emballasjestandard 1413 Presentasjon av produktet 3222 Informasjon på emballasjen 243
8
Tolkning – Bedre løsninger Viktighet: 12345 Transporttype 242 Emballasjefunksjonalitet 1611 Ergonomi for arbeiderne 1611 Hygiene 45 Kost 2412 Avfallshåndtering 2421 Emballasjestandard 1413 Presentasjon av produktet 3222 Informasjon på emballasjen 243
9
Tolkning – Bedre løsninger Viktighet: 12345 Transporttype 242 Emballasjefunksjonalitet 1611 Ergonomi for arbeiderne 1611 Hygiene 45 Kost 2412 Avfallshåndtering 2421 Emballasjestandard 1413 Presentasjon av produktet 3222 Informasjon på emballasjen 243
10
Tolkning – Bedre løsninger Viktighet: 12345 Transporttype 242 Emballasjefunksjonalitet 1611 Ergonomi for arbeiderne 1611 Hygiene 45 Kost 2412 Avfallshåndtering 2421 Emballasjestandard 1413 Presentasjon av produktet 3222 Informasjon på emballasjen 243
11
Tolkning – Bedre løsninger Viktighet: 12345 Transporttype 242 Emballasjefunksjonalitet 1611 Ergonomi for arbeiderne 1611 Hygiene 45 Kost 2412 Avfallshåndtering 2421 Emballasjestandard 1413 Presentasjon av produktet 3222 Informasjon på emballasjen 243
12
Tolkning – Bedre løsninger Viktighet: 12345 Transporttype 242 Emballasjefunksjonalitet 1611 Ergonomi for arbeiderne 1611 Hygiene 45 Kost 2412 Avfallshåndtering 2421 Emballasjestandard 1413 Presentasjon av produktet 3222 Informasjon på emballasjen 243
13
Tolkning – Bedre løsninger Viktighet: 12345 Transporttype 242 Emballasjefunksjonalitet 1611 Ergonomi for arbeiderne 1611 Hygiene 45 Kost 2412 Avfallshåndtering 2421 Emballasjestandard 1413 Presentasjon av produktet 3222 Informasjon på emballasjen 243
14
Tolkning – Bedre løsninger Viktighet: 12345 Transporttype 242 Emballasjefunksjonalitet 1611 Ergonomi for arbeiderne 1611 Hygiene 45 Kost 2412 Avfallshåndtering 2421 Emballasjestandard 1413 Presentasjon av produktet 3222 Informasjon på emballasjen 243
15
Tolkning – Bedre løsninger Viktighet: 12345 Transporttype 242 Emballasjefunksjonalitet 1611 Ergonomi for arbeiderne 1611 Hygiene 45 Kost 2412 Avfallshåndtering 2421 Emballasjestandard 1413 Presentasjon av produktet 3222 Informasjon på emballasjen 243
16
Vil kunden stille nye krav til transporttype de neste 2-3 år? JA: 3 Mer samlasting 1 Kortere transportid Mer volum på bilene,bedre temperaturkontroll, mindre is Nei: 6
17
Hvor viktig er funsjonaliteten til emballasjen? Viktighet: 1234 Håndteringsevne 162 Stable evne 351 Styrke 351 Isoleringsevne 6111 Størrelse 3141 Lekkasjefri emballasje 3123
18
Funksjonalitet Viktighet: 12345 Håndteringsevne 162 Stable evne 351 Styrke 351 Isoleringsevne 6111 Størrelse 3141 Lekkasjefri emballasje 3123
19
Funksjonalitet Viktighet: 12345 Håndteringsevne 162 Stable evne 351 Styrke 351 Isoleringsevne 6111 Størrelse 3141 Lekkasjefri emballasje 3123
20
Funksjonalitet Viktighet: 12345 Håndteringsevne 162 Stable evne 351 Styrke 351 Isoleringsevne 6111 Størrelse 3141 Lekkasjefri emballasje 3123
21
Ergonomi for ansatte Viktighet: 12345 Vekt pr. emballasjeenhet 4211 Stablehøyde på pall 341 Kun èn kunde var ikke opptatt av ergonomi- dette er en kunde som i liten grad håndterer fisken på eget anlegg.
22
Viktigheten av hygiene Viktighet: 12345 Produkthygiene ved ankomst 81 Absorbent 22122 Emballasjesvinn 3212 Lekkasje fra emballasjen 3123 Èn av kundene kommenterte at absorbenter fylt med blodvann var et større avfallsproblem enn utette kasser.
23
Offentlige bestemmelser Hvordan kontrollerer kunden at emballasjen tilfredstiller de ulike offentlige kravene for kontakt med matvarer? 7 aksepterer en generell dokumentasjon fra leverandøren 2 kontrollerer ikke
24
Offentlige bestemmelser Inngår slike krav i kontrakten med leverandøren? 3 Ja 5 Nei
25
Emballasjekostnad i relasjon til produktkostnad Viktighet: 12345 Emballasjekostnad 1431 Destruksjonskostnad 215 Importavgift 12231 Assuransekostnad 1215 Produktsvinn 1331 Subsidiering/kompensasjon 12
26
Emballasjekostnad i relasjon til produktkostnad Viktighet: 12345 Emballasjekostnad 1431 Destruksjonskostnad 215 Importavgift 12231 Assuransekostnad 1215 Produktsvinn 1331 Subsidiering/kompensasjon 12
27
Håndtering av brukt emballasje. Viktighet: 12345 Emballasje gjenvinning 311 Energi gjenvinning 131 Gjenbruk av emballasje 32 Hvilken form foretrekkes? ”Kostnad og miljø – hånd i hånd” ” Den til enhver tid rimeligste og samtidig godkjente løsning”
28
Håndtering av brukt emballasje. Antall Destrueres 4 Brennes 1 Resirkuleres 3 Gjenbruk eget firma 2 Gjenbruk av kunder senere i kjeden Hvordan håndteres emballasjen idag?
29
Foretrukket emballasje Dersom all emballasje kan resirkuleres, hvilken materiale vil bli foretrukket og hvorfor? 2: EPS, isolasjonsevne, generell funksjonalitet 2: ”Papp”, enkel resirkulering 2: Ingen preferanser, 2: Den emballasje som er mest kostnadseffektiv 1: Plast, enkel rengjøring før gjenbruk
30
Standardisering i distribusjon Viktighet: 12345 Størrelse på forsendelsen 53 Pallestørrelse 431 Viktighet
31
Produktbeskaffenhet Viktighet: 12345 ”Shelflife” - Hylletid 81 Riktig temperatur, is tilbake 72 Riktig temperatur, ingen is tilbake 5111
32
Informasjon på emballasjen Viktighet: 12345 Sporbarhet 6111 Etikettering 612 Design 1223
33
Fremtidsvurdering – kundens synspunkt Viktighet: Sannsynligvis endring Ingen endring Sannsynligvis ingen endring Transportmåte 144 Emballasjefunksjonalitet 54 Ergonomi for arbeiderne 621 Hygiene 531 Pris/Kost 621 Avfallshåndtering 71 Emballasjestandardisering 54 Produktbeskaffenhet 252 Informasjon på transportemballasjen 522
34
Fremtidsvurdering – hva påvirker endringen? Krav: TeknologiMarked Offentlige pålegg Transportmåte 233 Emballasjefunksjonalitet 342 Ergonomi for arbeiderne 215 Hygiene 415 Pris/Kost 172 Avfallshåndtering 215 Emballasjestandardisering 71 Produktbeskaffenhet 16 Informasjon på transportemballasjen 333
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.