Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Verdikjedeanalyser av sjømat og kjøttprodukter Disposisjon: Metodikk Beskrivelse av verdikjedene Indikatorområder.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Verdikjedeanalyser av sjømat og kjøttprodukter Disposisjon: Metodikk Beskrivelse av verdikjedene Indikatorområder."— Utskrift av presentasjonen:

1 MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Verdikjedeanalyser av sjømat og kjøttprodukter Disposisjon: Metodikk Beskrivelse av verdikjedene Indikatorområder og økonomiske parametre Nytte av resultatene og MarinePack generelt ved Jan Gjerde

2 MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Metodikk 1. Organisering av prosjekt og utvelgelse av produktkjeder 2. Utforming av flytdiagram for de valgte verdikjedene samt valg av kriterier/parametere til analysen 3. Sette opp materialflyt i forhold til funksjonell enhet (1000 kg produkt konsumert av forbruker)

3 MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Metodikk 4. Datainnsamling fra trinnene i verdikjeden 5. Utføre analysen 6. Rapportering og formidling av resultater

4 MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Domstein Måløy Fiskeindustri AS 2 besøk med møte og omvisning på Måløy Tett samarbeid med Jan Gjerde i Domstein som fremskaffer data blant de ansatte i bedriften Bruker et LCA dataverktøy i tillegg til å utvikle et eget verktøy til å få frem tall for de parameterne vi ønsker å se på 1 verdikjede for pelagisk fisk 2 verdikjeder for hvitfisk

5 MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje VERDIKJEDEN FOR PRODUKT OG EMBALLASJE

6 MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Relevante indikatorområder Emballasje-effektivitet/1000 kg produkt; summering av brutto/netto materialforbruk for forbruker-, butikk- og transportemballasje Fyllingsgrad Energiforbruk (brutto/netto energiforbruk)/ /1000 kg produkt og det totale energiforbruket gjennom verdikjeden Energirelaterte utslipp/1000 kg produkt (bidrag til drivhuseffekt og forsuring) Energitap/1000 kg produkt, energi som tapes i verdikjeden

7 MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Relevante indikatorområder Mottatt råvare i kg/1000kg produkt, forteller hvor mye ressurs som går tapt gjennom kjeden Avfallsmengde/1000 kg produkt, brutto og netto som viser total mengde avfall, og mengde som går til gjenvinning Transport km/1000 kg produkt, hvor mye transportarbeid som forbrukes gjennom verdikjeden Antall kg svinn/1000 kg produkt levert sluttbruker Omløpshastighet for produkt i % av holdbarhetsperiode

8 MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Økonomiske parametre Innkjøpskostnad emballasje i kr per 1000 kg produkt Vederlagskostnad emballasje i kr per 1000 kg produkt Kostnad til avfallsbehandling av emballasje per 1000 kg produkt Transportkostnad i kr per 1000 kg produkt Handlingkostnad i kr per 1000 kg produkt distribuert Svinnkostnad i distribusjonen i kroner per 1000 kg produkt distribuert Energikostnad i kr per 1000 kg produkt Eksportkostnad i kr per 1000 kg produkt

9

10 MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Nytte av resultatene Vil kunne skrelle bort alle parametere som viser seg uviktig Fokusere der det viser seg å være størst tap av effektivitet, penger og ressurser Få et bedre samarbeid med underleverandører og kunder Bli mer konkurransedyktig

11 MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Om MarinePack generelt Erfaringer fra MarinePack generelt Nytten av en sånn type prosjekt for Domstein Måløy Fiskeindustri AS


Laste ned ppt "MarinePack - FOU- program for sjømatemballasje Verdikjedeanalyser av sjømat og kjøttprodukter Disposisjon: Metodikk Beskrivelse av verdikjedene Indikatorområder."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google