Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til Rotaryskolen i Distrikt 2260 Mentoring Kurset er utarbeidet og tilrettelagt av Hans Martin Larssen, Langhus Rotaryklubb Endringer i dokumentet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til Rotaryskolen i Distrikt 2260 Mentoring Kurset er utarbeidet og tilrettelagt av Hans Martin Larssen, Langhus Rotaryklubb Endringer i dokumentet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til Rotaryskolen i Distrikt 2260 Mentoring Kurset er utarbeidet og tilrettelagt av Hans Martin Larssen, Langhus Rotaryklubb Endringer i dokumentet ikke tillatt. Eventuelle forslag til endringer sendes tekstforfatter

2 Mentoring hva og hvordan? Orientering for klubbens medlemmer Behov for teknisk utstyr:Videokanon Tidsforbruk inkl. kommentarer: 50 min

3 Hva er en mentor Mentor skal være coach og veileder for ungdomsbedriftene gjennom året. Mentorens hovedoppgaver er å dele sine kunnskaper og erfaringer fra næringslivet med ungdommen, samt gi innblikk i hvordan dagliglivet i en bedrift fungerer.

4 Mentorens oppgaver Stille klargjørende og utfordrende spørsmål, som får ungdommen til å fokusere på de viktige oppgavene og hjelpe dem i målsettings-, gjennomførings- og oppfølgingsprosessen.

5 Mentorens oppgaver Være sparringpartner når de skal bestemme hva bedriften skal drive med og i den konkrete utformingen av forretningsideen, kundegrupper, salgskanaler, etc.. Ungdommene må selv ta initiativ og fatte beslutninger. Mentor skal være diskusjonspartner og hjelpe dem til å ”finne lysbryteren”, når mørket faller på.

6 Mentorens oppgaver Veilede i alle spørsmål der elevene trenger råd om veien videre.

7 Mentorens oppgaver En av mentorens viktigste oppgaver er å støtte opp, inspirere og motivere når ungdommene føler det butter, tidsfristene er knappe og arbeidsmengden stor. Andre elever og bedriften kan trenge det motsatte. De kan være så høyt giret og ha slik fart at de må holdes igjen for ikke å komme ut i unødvendig uheldige situasjoner og beskyttes mot seg selv.

8 Mentorens oppgaver Det er ikke uvanlig at mentorer blir forespurt om å være dommere ved skolenes internmesser forut for fylkesmesterskap NM osv. Dommerrollen krever at mentor kan distansere seg fra sin egen mentorbedrift og utøve et upartisk syn.

9 Mentorens oppgaver Mentor har gjennom sin yrkesbakgrunn mulighet til å tilby sine tjenester som gjesteforeleser på skolene. Temaene vil være knyttet til pensum, men som en ekstern står mentor fritt til å både å vinkle og velge konkret innhold. Dette kan være en spennende og svært populær del av mentorrollen.

10 Hvorfor Mentoring Mentortjenesten er et målrettet arbeid som bidrar til å etterleve Rotarys verdier som bla. sier: ”Ser mitt yrke som en mulighet til å gagne andre” ”Det forventes at jeg stiller mine yrkeskunnskaper til disposisjon for å gi unge mennesker de beste muligheter for å hjelpe andre…………

11 Mentorens oppgaver Og så er det både utviklende og interessant…………


Laste ned ppt "Velkommen til Rotaryskolen i Distrikt 2260 Mentoring Kurset er utarbeidet og tilrettelagt av Hans Martin Larssen, Langhus Rotaryklubb Endringer i dokumentet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google