Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dårlig kontakt i h/skulder

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dårlig kontakt i h/skulder"— Utskrift av presentasjonen:

1 Dårlig kontakt i h/skulder
Kontakten i h/skulder må være fast, ikke bevegelig kolbekappe øverst. Geværet så nært nakken som mulig, for best mulig hodestilling. Skytteren selv kontrollerer ved å prøve å bevege geværet til høyre med bruk av venstre arm, hvis dette er vanskelig og geværet returnerer naturlig tilbake til utgangspunktet, er skulderkontakten god.

2 Dårlig kontakt i h/skulder Feilretting
Flytte hele kroppen mot skive, uten å flytte venstre albue. Heve stillingen som medfører at høyre skulder går ned og høyre albue til høyre. Forlenge kolbekappa / flytte håndstopper framover. Stramme reima, obs på at dette kanskje medfører at stillingen blir høyere og mindre stabil.

3 Hodestillingen og trykket på kinnstykket.
Må ha en komfortabel hodestilling som muliggjør sikting med øyet riktig i siktelinja. Hodets vekt på kinnstykket påvirker rekylen. (størrelsen på vippen) Vanlig feil er variasjon i hodets plassering på kinnstykket, flyttes hodet forrover vil skuddene gå høyt og motsatt.

4 Hodestillingen og trykket på kinnstykket. Feilretting
Brilleglass som berører baksiktet som referanse. Nesetippen berører høyre tommelfinger. Beste referanse er hodet plassert slik at areal sett gjennom blenderen i baksiktet er det samme på hvert skudd. Kontrolleres før sikting.

5 Venstre albu og geværet.
Plassering av venstre albu er ekstremt viktig, gunstig plassering gir god stabilitet. Albu til venstre medfører rekyl og skudd til høyre. Albu under geværet eller på høyre side, (kan være ulovlig fordi pistolgrepet kan berøre venstre arm), rekyl og skudd til venstre.

6 Venstre albu og geværet. Feilretting
Trener kan kontrollere stillingen ved å trykke, og slippe raskt loddrett på geværpipen, riktig stilling medfører at geværpipen returnerer til utgangspunktet. Returnerer til venstre= albue for langt til høyre, og motsatt. Returnerer høyt i skiva= albue for langt frem, og motsatt. Denne kontrollen fungerer også som en kontroll på fasthet i stillingen, stramming av rem og kontakten i høyre skulder.

7 Høyre arm og hånd. Kun i liggende har høyre albue kontakt med underlaget og gir stabilitet til geværet og skytestillingen. Ved variasjon av høyre albue kan man fin- korrigere geværet i forhold til skiven.

8 Høyre arm og hånd. Feilretting
Kontroll på om albue er riktig plassert eller ikke. Flyttes albuen nærmere kroppen, flyttes geværet til venstre. Og motsatt. Bra om treneren merker plassen til høyre albu og påpeker for skytteren om albue plasseres feil, inntill skytteren automatisk plasserer riktig.

9 Høyre arm og hånd. Feilretting
Fastheten med høyre hånds plassering og grepet rundt pistolgrepet er også viktig. Siden riflen ligger rolig kommer de fleste feil av avtrekksproblemer. Hånden plasseres eller pistolgrepet tilpasses for å muliggjøre uforstyrret avtrekking, med det menes at håndleddet er rett for å unngå spenninger i sener til avtrekksfinger. Samt at avtrekksfinger kan beveges uten kontakt med pistolgrepet.

10 Høyre arm og hånd. Feilretting
Variasjon av fasthet av høyre hånds grep på pistolgrep, årsaker feil. Hvis fastheten er mindre, et større rekyl- hopp medfører høye skudd. Og motsatt.


Laste ned ppt "Dårlig kontakt i h/skulder"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google