Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppvekst og oppvekstmiljø 2013- 2020 Å leve er AKTUELLE SAMFUNNSBETRAKTNINGER OG FAKTORER SOM HAR BETYDNING FOR HVORDAN VI TILNÆRMER OSS OPPVEKST Vi er.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppvekst og oppvekstmiljø 2013- 2020 Å leve er AKTUELLE SAMFUNNSBETRAKTNINGER OG FAKTORER SOM HAR BETYDNING FOR HVORDAN VI TILNÆRMER OSS OPPVEKST Vi er."— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppvekst og oppvekstmiljø 2013- 2020 Å leve er AKTUELLE SAMFUNNSBETRAKTNINGER OG FAKTORER SOM HAR BETYDNING FOR HVORDAN VI TILNÆRMER OSS OPPVEKST Vi er alle en del av et oppvekstlandskap, ergo angår oppvekst alle. Engasjement og deltakelse er fundamentale ingredienser i et velfungerende norsk samfunn. Sortland består av mennesker med mangfoldige og mangesidige identiteter. Sortland er i verden – verden er i Sortland. Morgendagens Sortlending. En analog modell av verden i et digitalt informasjonssamfunn. De permanente basisbehovene. Bildet av ’Destinasjon voksenlivet» har blitt utydelig og veien dit lang og usikker. Norges befolkning blir eldre.

2 Oppvekst og oppvekstmiljø 2013-2020 Ung i Sortland Ung i Sortland Det ble bestemt at Sortlands bidrag til å videreføre kunnskapen tilegnet gjennom UiS, samt forstudiet ”Å leve er...” skal være å sette i gang arbeidet med en ”annerledes” prosess for å sikre et godt oppvekstmiljø. I dette arbeidet skal det utarbeides en oppvekstplan, men denne er ikke selve målet. Prosessen – og det endelige oppvekstlandskapet – skal være det sentrale. Prosjektet har fått navnet ”Ung i Sortland”. Det er lagt opp et løp der hele kommunen skal bidra i forhold til bevisstgjøring rundt begrepet oppvekst.

3 Oppvekst og oppvekstmiljø 2013- 2020

4 Mål I; Medbestemmelse og aktivisering Mål II; Metodeutvikling Mål III; Nøkkelfaktorer Mål IV; Flaggskip Prosessen i seg selv er det bærende element. Det er prosessen som skal lede oss fram til målene. Prosessen rundt begrepet oppvekst skal være landets beste.

5 Oppvekst og oppvekstmiljø 2013- 2020 ”DET TRENGS EN HEL LANDSBY FOR Å OPPDRA ET BARN” Gammelt afrikansk ordtak. Resultatmål Resultatet av bevisstgjøringsprosessen/medvirkningsarbeidet som er satt i gang rundt oppvekst i kommunen skal resultere i at Sortland kan vise til at de har vært en ansvarlig samfunnsaktør, og at man har ledet an i arbeidet med å sette fokus på oppvekst og bevisstgjøring. Det konkrete resultatet av prosjektet skal være at Sortland kommune som organisasjon har innført rutiner og ressursutnyttelse som er i tråd med dagens behov.

6 Oppvekst og oppvekstmiljø 2013- 2020 Datamaterialet Det innsamlede datamaterialet med bakgrunn i omfattende medvirkningsprosesser har gitt Sortland kommune et unikt materiale som vil gi oss viktige svar på hvordan oppvekst er i dag. Oppvekst er en livslang prosess som angår oss alle.

7 Menneskeverdet er ukrenkelig Tålmodighet Kjærlighet Troen på mennesket Disse verdiene har vært med oss i arbeidet med bevisstgjøringsprosessene/ medvirkningsprosessene i Sortland kommune.


Laste ned ppt "Oppvekst og oppvekstmiljø 2013- 2020 Å leve er AKTUELLE SAMFUNNSBETRAKTNINGER OG FAKTORER SOM HAR BETYDNING FOR HVORDAN VI TILNÆRMER OSS OPPVEKST Vi er."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google