Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sjøveis transport i Nord Norge sett fra LTLs ståsted.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sjøveis transport i Nord Norge sett fra LTLs ståsted."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sjøveis transport i Nord Norge sett fra LTLs ståsted

2 Historisk tilbakeblikk Opprinnelig eneste farbare transportled for handel mmrllom landsdelene(ref. Hanseat-og Pomor handel) Inntil ca 1970 førstevalg av godstransport i Nord Norge. Status pr. dd. Pr. dd. viktig for segmenter innen transport internt i landsdelen og mellom Sør og Nord Norge. Lite internasjonal linjetrafikk bortsett fra en viss forbindelse mot Nordsjøbassenget samt en containertrafikk mellom Rotterdam og Sørfold hver fjortende dag. I tillegg er det en betydelig egentransport inn og ut fra en steder i Nord Norge, her kan nevnes Mosjøen, Mo i Rana, Glomfjord og ikke minst Narvik med utskipning av jernmalm.

3 Hva vil fremtiden bringe (eller kreve)? Transport styres av generell økonomi og overordnet logistikk ( her kan nevnes rente, drivstoffpriser, lønn,miljø, befolkningsutvikling og ikke minst avgiftsregimer). Pr dd. er kravet til hurtighet og presisjon en svært viktig premiss i valg av transportmiddel noe som pr. dd. gir landtransport en klar fordel i Nord Norge og ellers i Norge. Miljø og lønnskostnader er i ferd med å endre bildet noe, ikke til at alt nødvendigvis legges over på båttransport men en differensiert løsning avhengig av varens beskaffenhet (verdi, vekt volum, særlige krav til transporttid) Lagerhold, pr. dd minimalisert men kan vis forholdene endres komme tilbake.

4 Hva vil dette kreve Rette type skip tilpasset markedet, dvs. multimodale enheter i form av ulike containere og traller. Samt ha hastighet tilpasset markedets krav og kostnadsnivå. Moderne godt utbygde havner med effektiv internlogistikk og et fornuftig avgiftsnivå. Gode tilførsel linjer i form av vei og jernbane. Uten disse vil ikke havner ha livets rett. Koordinert driftsopplegg mellom de forskjellige trafikkløsninger og markedets behov. Utnyttelse av grunnleggende fordeler.

5


Laste ned ppt "Sjøveis transport i Nord Norge sett fra LTLs ståsted."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google