Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

INNSAMLING kreativt verksted Inspirasjonssamling, Sundvolden 16.jan 2010 Nils Harald Strøm og Kristin H. Tobiassen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "INNSAMLING kreativt verksted Inspirasjonssamling, Sundvolden 16.jan 2010 Nils Harald Strøm og Kristin H. Tobiassen."— Utskrift av presentasjonen:

1 INNSAMLING kreativt verksted Inspirasjonssamling, Sundvolden 16.jan 2010 Nils Harald Strøm og Kristin H. Tobiassen

2 Dør-til-dør innsamlingen Det vi vet kan øke innsamlingsbeløpet er: –Flere voksne bøssebærere –Nok bøssebærere/ dekke alle roder (maks 2 sammen?) –At bøssebæreren går hele roden sin –Lokal synlighet av aksjonen, slik at giverne er forberedt Men hvordan kan vi få til dette?

3 Ideer?

4 Noe øker innsamlingsbeløpet: Voksne  inviter med andre grupper i menigheten; koret, konfirmantforeldre, speideren Nok bøssebærere  bruk UT/INN listene fra i fjor og kontakt tidligere bøssebærere. Kanskje vil de være med igjen? Dekke alle roder  ikke send flere enn to bøssebærere på én bøsse/én rode Gå hele roden  en gave bak en hemmelig dør – kjøp f.eks. et gavekort på kino/CD e.l. og gi det til noen du kjenner som er på én av rodene. ”Gå hele roden din – ingen vet hvilken dør det er en gave bak.” Lokal synlighet  plakater på alle nærbutikker. Bruk det hvite feltet til å skrive beskjeder på. Eks. ”ha kontanter klare” eller ”vær med som bøssebærere 23 mars..”

5 Utfordre konfirmantene til å tenke morsomt og kreativt Slå mange fluer i ett smekk: skape humør og positiv stemning, samle inn penger, informere om at hovedaksjonen er til tirsdag 23.mars En dag før aksjonen, gjerne lørdagen før, kan dere ha en moro-aksjon (som også kan trekke media ) eks.: –Ha ett anti-tilbudsmarked på torvet/kjøpesenteret og selge vafler til ”blodpris”? –Selge utrydningstruede bjørner (bamsemoms) som står i fare for å dø pga klimaendringer? –Vaske bilvindu i lyskryss eller på p-plass ved butikken? –Auksjon med ting man ikke egentlig trenger?

6 Flere ideer?

7 Flere og mer offer og kollekt? Kontakte menigheten og høre om de har husket kollekt til aksjonen Mangel på kontanter i forsamlingen? –Betalingsinformasjon + miniappell i gudstjenesteprogrammet –Blokk med lapper m/betalingsinfo kan deles ut ved utgangen, eller legges inni gudstjenesteprogrammet Bruke plastbøsse til å samle kollekten? Andre ideer?

8 Det er stadig mer populært å kunne kalle seg en samfunnsengasjert bedrift, og svært mange bedrifter har satt av en liten pott til å skulle "gi tilbake" til samfunnet. Kirkens Nødhjelp utfordrer næringslivet til å delta i aksjonen, og ser på næringslivet som en sentral og viktig medspiller i kampen mot fattigdom og klimaendringer. Næringslivets samfunssansvar (CSR) er på ”moten”

9 PR-sponsing, f. eks: (= LOKAL SYNLIGHET) –firmaer som tar med annonsen vår på sin hjemmeside eller flyers/reklameblad, –plakat i butikkvindu, –gi ut lapp m/bet.info til kunder sammen med kvittering Evt. ha bøsse på disken. Hva kan næringslivet gjøre?

10 Gi produktsponsing f.eks: –kaffe og boller til aksjonsdagen Anbefale sine ansatte til å gå med bøsse Og ikke minst, kjøpe sponsorpakker –2000 kroner pr stk –Publisitet på våre hjemmesider, i Magasinet + diplom Hva MER kan næringslivet gjøre?

11 4 sponsorpakker  4 bistandseksempler Tanken bak å lage fire ulike eksempler er at det skal lette arbeidet med å selge sponsorpakkene. –ta med deg en sponsorpakke med eksempler som passer til den bedriften du skal oppfordre. 1. Rent vann / brønn 2. Flomsikre hus 3. Symaskin og fagutdanning for kvinner 4. Ren energi og solcellepaneler –Kan følelse av nærhet og identifisering gi mersalg? Liker du én av pakkene bedre enn andre? Én du synes er lettere å selge og argumentere for, bruk denne til alle Midlene fra all innsamling under Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er som vanlig ikke-øremerket

12 Kjedereaksjon – én bedrift utfordrer den neste På bunnen av hver sponsorpakke er en boks hvor bedrifter kan utfordre hverandre. –Begynn gjerne med de du har mest tro på, eller noen du kjenner. –Spør om de vil utfordre en konkurrent, samarbeidsbedrift, nabobedrift eller liknende. Få gjerne navn på noen i den bedriften som du skal spør etter og gi utfordringen til

13 Og vips, så har vi fått inn masse penger

14 Verksted slutt! Alle videre slides er kun til publisering på nettsidene etter samlingen

15 SPONSPORPAKKE MED EKSEMPEL BRØNN Et økende antall lokalsamfunn berøres i dag av et tøffere klima, og oftere tørke. Kirkens Nødhjelp borer brønner sammen med lokale partnere i mange land. Rent vann redder liv! Mer læring om temaet for å være forberedt på spørsmål: * Kirkens Nødhjelps arbeid innen vann og sanitær * Vann i nødhjelpsarbeidKirkens Nødhjelps arbeid innen vann og sanitærVann i nødhjelpsarbeid Alt dette og mer ligger på http://www.kirkensnodhjelp.no/Fa steaksjonen/gjennomforing/Lokalt -naringsliv/Sponsorpakker/ http://www.kirkensnodhjelp.no/Fa steaksjonen/gjennomforing/Lokalt -naringsliv/Sponsorpakker/

16 SPONSPORPAKKE MED EKSEMPEL FLOMSIKKERT HUS Å flomsikre hus er å lage jordvoller med trebeplanting som lokal- befolkningen bygger husene sine på. Etter flom sitter ofte fattige familier uten noe. De må begynne helt på nytt. Mer læring om teamet for å være forberedt på spørsmål: * Kirkens Nødhjelps arbeid med klima * Årets hovedhistorie for Kirkens Nødhjelps fasteaksjon - Flomsikring i VietnamKirkens Nødhjelps arbeid med klimaÅrets hovedhistorie for Kirkens Nødhjelps fasteaksjon - Flomsikring i Vietnam Alt dette og mer ligger på http://www.kirkensnodhjelp.no/Faste aksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/ http://www.kirkensnodhjelp.no/Faste aksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/

17 SPONSPORPAKKE MED EKSEMPEL SYMASKIN OG FAGSKOLE Kirkens Nødhjelp støtter mange krisesentre for kvinner utsatt for vold. En ny start begynner gjerne med en symaskin, og en mulighet til å livnære seg ved å sy klær. Mer læring om temaet for å være forberedt på spørsmål: * Kirkens Nødhjelps arbeid med kvinner og kjønnsbasert vold * Resultater fra Kirkens Nødhjelps arbeid med likestilling og kvinners rettigheterKirkens Nødhjelps arbeid med kvinner og kjønnsbasert voldResultater fra Kirkens Nødhjelps arbeid med likestilling og kvinners rettigheter Alt dette og mer ligger på http://www.kirkensnodhjelp.no/Fas teaksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/ http://www.kirkensnodhjelp.no/Fas teaksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/

18 Solcellepaneler har gitt lys og elektrisitet til landsbyer som tidligere var fullstendig mørkelagt på kveldstid. Lys til å lese lekser, lage mat og jobbe for en inntekt. Mer læring om teamet for å være forberedt på spørsmål: * Kirkens Nødhjelps arbeid med klima og alternativ energi * Gode resultater fra solcelleprosjekter i AfghanistanKirkens Nødhjelps arbeid med klima og alternativ energiGode resultater fra solcelleprosjekter i Afghanistan Alt dette og mer ligger på http://www.kirkensnodhjelp.no/Fa steaksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/ http://www.kirkensnodhjelp.no/Fa steaksjonen/gjennomforing/Lokalt- naringsliv/Sponsorpakker/ SPONSPORPAKKE MED EKSEMPEL SOLCELLE OG REN ENERGI


Laste ned ppt "INNSAMLING kreativt verksted Inspirasjonssamling, Sundvolden 16.jan 2010 Nils Harald Strøm og Kristin H. Tobiassen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google