Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvorfor bruke Fjernlån? David Massey ALEPH brukermøte 2007.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvorfor bruke Fjernlån? David Massey ALEPH brukermøte 2007."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvorfor bruke Fjernlån? David Massey ALEPH brukermøte 2007

2 Holder oversikt Bestillinger som er sendt men ikke mottatt. Bestillinger som ikke er sendt tilbake. Tittel og eksemplar må registreres i Katalogmodulen for at boka kunne lånes ut. Ved mottak skrives et brev (papir eller e- post) til låneren. Låneren kan se sine fjernlånsbestillinger og deres status i eTjenester / Mine lån.

3 NILL Samarbeid om utveksling av fjernlånsdata mellom biblioteksystemer i Norge. Når et fjernlån bestilles i websøket til et annet bibliotek sendes data om bestillingen til ALEPH. MARC-posten legges inn i fjernlånsdatabasen og bestillingen opprettes med status sendt slik at den er klar til mottak.

4 Fjernlånsprosessen v.h.a. NILL 1.Bestill i websøket til långivende bibliotek. 2.Motta materialet. Brev sendes til låneren om henting. 3.Lån ut materialet til låneren i Utlånsmodulen. 4.Innlever materialet i Utlånsmodulen. 5.Send materialet i retur til långivende bibliotek.

5 Status for NILL I drift i Gjøvik, Hallingdal og Stavanger i flere måneder. Løsninger er oppdatert i forhold til tilbakemeldinger. Er installert på alle servere. Må testes av Bibits. Må aktiveres i base BIBLIOTEK. Bibits gjør dette i samarbeid med NB. Aktiveres i de nærmeste ukene.

6 Versjon 18 Helt ny Fjernlånsmodul som er tilpasset utseendet og funksjonaliteten i de øvrige modulene. Full søkemulighet i Fjernlånsmodulen. Funksjonalitet som er knyttet til administrering av innkommende bestillinger (d.v.s. bestillinger på eget materiale) tas i bruk. Arkivfunksjon for å håndtere avsluttede bestillinger.

7


Laste ned ppt "Hvorfor bruke Fjernlån? David Massey ALEPH brukermøte 2007."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google