Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Link er viktigere enn matte,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Link er viktigere enn matte,"— Utskrift av presentasjonen:

1 www.linktillivet.no Link er viktigere enn matte,
enda matte er veldig viktig

2

3 Hjelpehånden

4 Tre muligheter i møte med barn som ikke responderer som forventet
Plan A Plan B Plan C Utgangspunktet er at barnet ikke er motivert for å respondere etter forventningene og man øker motivasjon med belønning og evt. konsekvenser. Utgangspunktet er at barnet er motivert, men ikke har ferdighetene som skal til for å handle etter forventningene. Skill not will Kids do well if they can Samarbeidsløsningen / Collaborative Problem Solving Utgangspunktet er at utfordringer må prioriteres. Noen ganger velger man å ikke gjøre noe med den manglende respons her og nå. Den blir oversett til fordel for andre oppgaver i denne omgang.

5 Plan B: Samarbeidsløsningen
Forståelse Hvordan henger dette sammen? Etterspør den andres perspektiv. Nøytral observasjon rundt problemet. Mål: Begge parter forstår mest mulig av problemet. Problemstillinger Definere barnets problem ut fra barnets perspektiv. Definere den voksnes problem. Lytte og vente. Mål: Begge parters klare problemstillinger på bordet. Muligheter Idestorm om handlingsalternativer. Gode strategier ivaretar trygghet, læring og relasjon til andre. Mål: Strategier som imøtekommer begges parters problemstillinger.

6

7 Kapteinen er på plass. En annen måte å forklare det på: Toleransevinduet. Smale vinduer kontra åpne vinduer Starter høyt, kontra starter passelig Når vi er over reaksjonen faller vi raskt på plass kontra, faller sent på plass, og faller ikke helt ned, men fortsetter over, lenge!!! Derfor er det verre når vi eskalerer konflikten med disse barna enn med andre. Harmoniske barn lar seg roe, tar seg sammen, innfinner seg med situasjonene. Disse barna kan ikke det!! Når det har skjedd noe som gjør at de er over toleransevinduet, kan vi misforstå det og tro det handler om at de ikke vil oppføre seg. Hvis vi da møter de med irritasjon, sinne, aggresjon eller krav de ikke har forutsetning til å innfri, fyker de enda høyere opp. Og de blir der, lenge!

8 Samregulering Annen regulering Oppmerksomhet på egne følelser Ingen tradisjon for oppmerksomhet på egne følelser Fokus på barnets følelser Fokus på barnets atferd Målet er å hjelpe barnet å finne ro og balanse Måler er å stoppe uhensiktsmessig atferd Rolig og empatisk kommunikasjon Korrigerende kommunikasjon Collaborative Problem Solving Collaborative Problem Solving

9 Traumebevisst verktøykasse


Laste ned ppt "Link er viktigere enn matte,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google