Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Link er viktigere enn matte, enda matte er veldig viktig www.linktillivet.no.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Link er viktigere enn matte, enda matte er veldig viktig www.linktillivet.no."— Utskrift av presentasjonen:

1 Link er viktigere enn matte, enda matte er veldig viktig www.linktillivet.no

2

3 Hjelpehånden

4 Tre muligheter i møte med barn som ikke responderer som forventet Plan APlan BPlan C Utgangspunktet er at barnet ikke er motivert for å respondere etter forventningene og man øker motivasjon med belønning og evt. konsekvenser. Utgangspunktet er at barnet er motivert, men ikke har ferdighetene som skal til for å handle etter forventningene. Skill not will Kids do well if they can Samarbeidsløsningen / Collaborative Problem Solving Utgangspunktet er at utfordringer må prioriteres. Noen ganger velger man å ikke gjøre noe med den manglende respons her og nå. Den blir oversett til fordel for andre oppgaver i denne omgang.

5 Plan B: Samarbeidsløsningen Forståelse Hvordan henger dette sammen? Etterspør den andres perspektiv. Nøytral observasjon rundt problemet. Mål: Begge parter forstår mest mulig av problemet. Problemstillinger Definere barnets problem ut fra barnets perspektiv. Definere den voksnes problem. Lytte og vente. Mål: Begge parters klare problemstillinger på bordet. Muligheter Idestorm om handlingsalternativer. Gode strategier ivaretar trygghet, læring og relasjon til andre. Mål: Strategier som imøtekommer begges parters problemstillinger.

6

7

8 Collaborative Problem Solving SamreguleringAnnen regulering Oppmerksomhet på egne følelserIngen tradisjon for oppmerksomhet på egne følelser Fokus på barnets følelserFokus på barnets atferd Målet er å hjelpe barnet å finne ro og balanse Måler er å stoppe uhensiktsmessig atferd Rolig og empatisk kommunikasjonKorrigerende kommunikasjon

9 Traumebevisst verktøykasse


Laste ned ppt "Link er viktigere enn matte, enda matte er veldig viktig www.linktillivet.no."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google