Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ARTIKKEL En artikkel er en saktekst.. Artikkel – 4 typer En artikkel presenterer et emne eller en sak for leserne. Artikkelen kan brukes til å informere,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ARTIKKEL En artikkel er en saktekst.. Artikkel – 4 typer En artikkel presenterer et emne eller en sak for leserne. Artikkelen kan brukes til å informere,"— Utskrift av presentasjonen:

1 ARTIKKEL En artikkel er en saktekst.

2 Artikkel – 4 typer En artikkel presenterer et emne eller en sak for leserne. Artikkelen kan brukes til å informere, men også til å påvirke. Vi finner artikler i aviser, tidsskrifter, leksikon og bøker.

3 1: En fagartikkel En fagartikkel – dette er en artikkel som formidler et fagstoff Playstation Vita

4 2: Nyhetsartikkel En nyhetsartikkel forteller om en hendelse. Ett eksempel: Nyhetsartikkel om Nelson MandelaNelson Mandela

5 3: Debattartikkel Drøfter og debatterer en sak. En debattartikkel er en artikkel som argumenterer for et bestemt syn i en sak, eller som tilbakeviser synspunkter som andre har kommet med. Slike artikler kan kalles debattartikler eller argumenterende artikler.artikkel Eksempel: «Eksos fra biler skader luften i store byer i Norge».

6 4: Pedagogisk artikkel Pedagogisk artikler finnes i lærebøker. De skal informere og skape forståelse.

7 Fagartikkel- form og innhold Slik skriver du en fagartikkel. Innledning: Skal presentere emnet i artikkelen. Hoveddel: Her blir emnet utdypet og behandlet i detalj. (= Her skriver vi om saken). Avslutning: Runder av artikkelen (=avslutter) og kommer med en konklusjon.

8 Mer om fagartikkel – TIPS!!!! Overskrift Ingress: En kortversjon av hele artikkelen Temasetninger: En setning som inneholder viktig informasjon. Kommentarsetninger: Kommentarsetningene utdyper temasetningen. Eksempel: Se side 159 i Parallellboka eller:159 i Parallellboka eller: http://www.klartale.no/tema/lerer-mens-de-leker/


Laste ned ppt "ARTIKKEL En artikkel er en saktekst.. Artikkel – 4 typer En artikkel presenterer et emne eller en sak for leserne. Artikkelen kan brukes til å informere,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google