Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Matching grant prosjekt Mesna Rotary. Ikhaya Lobomi (Home of life) Hospits og omsorgssenter for HIV/AIDS-pasienter. Hospits og omsorgssenter for HIV/AIDS-pasienter.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Matching grant prosjekt Mesna Rotary. Ikhaya Lobomi (Home of life) Hospits og omsorgssenter for HIV/AIDS-pasienter. Hospits og omsorgssenter for HIV/AIDS-pasienter."— Utskrift av presentasjonen:

1 Matching grant prosjekt Mesna Rotary

2 Ikhaya Lobomi (Home of life) Hospits og omsorgssenter for HIV/AIDS-pasienter. Hospits og omsorgssenter for HIV/AIDS-pasienter. Ligger i dalen med de 1000 høyder i KwaZulu Natal, Sør-Afrika. Ligger i dalen med de 1000 høyder i KwaZulu Natal, Sør-Afrika. Området er hardt rammet av HIV/AIDS-pandemien. Området er hardt rammet av HIV/AIDS-pandemien. Stor fattigdom. Stor fattigdom.

3 Home of life Grunnlagt i 2000 av Zimele og Patience Mavata. Grunnlagt i 2000 av Zimele og Patience Mavata. Patience er sykepleier, og Zimele er prest. Patience er sykepleier, og Zimele er prest. Driften er basert på donasjoner og frivillige medhjelpere. Driften er basert på donasjoner og frivillige medhjelpere. Mer enn 100 frivillige arbeider i hospitset og går på hjemmebesøk. Mer enn 100 frivillige arbeider i hospitset og går på hjemmebesøk.

4 Home of life Mange av de frivillige er selv HIV-positive eller har familiemedlemmer med HIV/AIDS. Mange av de frivillige er selv HIV-positive eller har familiemedlemmer med HIV/AIDS. De frivillige får basisopplæring i sykepleie, mat og skolepenger til barna. De frivillige får basisopplæring i sykepleie, mat og skolepenger til barna. Lange arbeidsdager – minst 13 timer. Lange arbeidsdager – minst 13 timer. Arbeidet gir håp til en hardt prøvet befolkning Arbeidet gir håp til en hardt prøvet befolkning

5 Hva har vi bidratt med? Innredning av et nytt, større og moderne hospits med 40 senger. Innredning av et nytt, større og moderne hospits med 40 senger. Selve bygningen er finansiert av myndighetene. Selve bygningen er finansiert av myndighetene. En del av pengene som opprinnelig var øremerket til kjøkken og vaskeri, er nylig omdisponert til ”Home Base Care Kits” som skal benyttes ved hjemmebesøk. En del av pengene som opprinnelig var øremerket til kjøkken og vaskeri, er nylig omdisponert til ”Home Base Care Kits” som skal benyttes ved hjemmebesøk.

6 Hvem har bidratt? Rotaryklubber i Østfold Rotaryklubber i Østfold Mesna Rotary Mesna Rotary Durban North rotaryklubb i Sør-Afrika Durban North rotaryklubb i Sør-Afrika Rotaryfondet Rotaryfondet

7 Tidsramme Prosjektstart 2005 med forventet ferdigstillelse 2006. Prosjektstart 2005 med forventet ferdigstillelse 2006. Mange forsinkelser. Mange forsinkelser. Det innkjøpte utstyret tatt vare på av Durban North rotaryklubb. Det innkjøpte utstyret tatt vare på av Durban North rotaryklubb. Deler av inventaret er nå levert til hospitset. Resten leveres 4.november. Deler av inventaret er nå levert til hospitset. Resten leveres 4.november. Åpning av hospitset når kloakkanlegget er ferdigstilt. Åpning av hospitset når kloakkanlegget er ferdigstilt.

8 Home of life


Laste ned ppt "Matching grant prosjekt Mesna Rotary. Ikhaya Lobomi (Home of life) Hospits og omsorgssenter for HIV/AIDS-pasienter. Hospits og omsorgssenter for HIV/AIDS-pasienter."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google