Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Poliomyelitt Klarer vi å utrydde sykdommen?. Historikk For en generasjon siden drepte eller invalidiserte sykdommen 1000 mennesker om dagen, de fleste.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Poliomyelitt Klarer vi å utrydde sykdommen?. Historikk For en generasjon siden drepte eller invalidiserte sykdommen 1000 mennesker om dagen, de fleste."— Utskrift av presentasjonen:

1 Poliomyelitt Klarer vi å utrydde sykdommen?

2 Historikk For en generasjon siden drepte eller invalidiserte sykdommen 1000 mennesker om dagen, de fleste barn. For en generasjon siden drepte eller invalidiserte sykdommen 1000 mennesker om dagen, de fleste barn. I 1985 startet Rotary PolioPlus. Planen var å vaksinere alle barn i verden mot polio. I 1985 startet Rotary PolioPlus. Planen var å vaksinere alle barn i verden mot polio. Takket være Rotarys innsats, bestemte WHO (Verdens helseorganisajon) i 1988 at man skulle forsøke å utrydde poliomyelitt. Takket være Rotarys innsats, bestemte WHO (Verdens helseorganisajon) i 1988 at man skulle forsøke å utrydde poliomyelitt.

3 Resultater så langt Rotary har gitt 700 millioner US dollar til prosjektet. Rotary har gitt 700 millioner US dollar til prosjektet. Tusenvis av rotarianere har deltatt i vaksineringen på frivillig basis. Tusenvis av rotarianere har deltatt i vaksineringen på frivillig basis. Siden 1985 er 2 milliarder barn vaksinert. Siden 1985 er 2 milliarder barn vaksinert. 5 millioner barn har unngått å bli invalidisert. 5 millioner barn har unngått å bli invalidisert.

4 Resultater så langt Rapporterte poliotilfeller er redusert med 99,8%. Rapporterte poliotilfeller er redusert med 99,8%. 1988 – 350 000 nye tilfeller. 1988 – 350 000 nye tilfeller. 2008 – Færre enn 2000 nye tilfeller. 2008 – Færre enn 2000 nye tilfeller. Afghanistan, India, Nigeria og Pakistan er de eneste land i verden med endemisk polio. Afghanistan, India, Nigeria og Pakistan er de eneste land i verden med endemisk polio.

5 Utfordringen videre Polioviruset fra endemiske områder kan spre seg til poliofrie land. Polioviruset fra endemiske områder kan spre seg til poliofrie land. Så lenge det finnes poliovirus, kan ingen føle seg trygge – heller ikke i Norge. Så lenge det finnes poliovirus, kan ingen føle seg trygge – heller ikke i Norge. Den største utfordringen i kampen mot polio i dag er penger. Den største utfordringen i kampen mot polio i dag er penger.

6 Utfordringen videre Bill og Melinda Gates-fondet har gitt 100 million US dollar til innspurten. Bill og Melinda Gates-fondet har gitt 100 million US dollar til innspurten. Forutsetningen er at Rotary innen utgangen av 2010 har samlet inn 100 million US dollar. Forutsetningen er at Rotary innen utgangen av 2010 har samlet inn 100 million US dollar. Til nå er det kommet inn ca. 25 millioner US dollar. Til nå er det kommet inn ca. 25 millioner US dollar. Google har gitt 3 millioner US dollar under forutsetning av at Rotary matcher. Google har gitt 3 millioner US dollar under forutsetning av at Rotary matcher.

7 Hva betyr utfordringen i praksis? Dersom alle rotarianere i verden gir 150 kroner i året i 3 år, har vi nådd målet. Dersom alle rotarianere i verden gir 150 kroner i året i 3 år, har vi nådd målet. Har vi råd til å la være? Har vi råd til å la være?


Laste ned ppt "Poliomyelitt Klarer vi å utrydde sykdommen?. Historikk For en generasjon siden drepte eller invalidiserte sykdommen 1000 mennesker om dagen, de fleste."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google