Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FINANS – OG MILJØKRIMSEKSJONEN Om seksjonen, bokoordinators rolle og våre målsetninger. Seksjonssjef Gro Smogeli.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FINANS – OG MILJØKRIMSEKSJONEN Om seksjonen, bokoordinators rolle og våre målsetninger. Seksjonssjef Gro Smogeli."— Utskrift av presentasjonen:

1 FINANS – OG MILJØKRIMSEKSJONEN Om seksjonen, bokoordinators rolle og våre målsetninger. Seksjonssjef Gro Smogeli

2 Finans- og miljøkrimseksjonen - organisasjonskart

3 FINANS- OG MILJØKRIMSEKSJONEN

4 FINANS- OG MILJØKRIMSEKSJONEN

5 Etterforskningen i de større sakene er teambasert og tverrfaglig
Bokoordinator Hoved- Etterforsker og etterforsker Påtalejurist Bostyrer Revisor Team konsulent

6 Riksadvokatens prioriteringsdirektiver og vår målsetning:
Riksadvokatens utgangspunkt - prioriteringsdirektiv. Straffeforfølge alvorlig økonomisk kriminalitet Vår målsetning: Ta flest mulig for det vesentlige på et så tidlig tidspunkt som mulig, med minst bruk av ressurser, og at det ikke oppstår rettstomme rom. Politiets ressurser avgjør hvor mange og hvor mye vi skal ta hver enkelt for. De mest alvorlige sakene De mellomstore sakene Småsakene

7 Våre målsetninger – fortsetter:
Avgrense etterforskningen mot det vesentlige som gir størst straffeutmålingseffekt med minst bruk av ressurser. Eks: straffeloven § 275 kreditorbegunstigelse (krav om insolvens) ”Hoppe over gjerdet der det er lavest og hvor straffenivået er høyest” Søke å oppnå mest samtidighet i etterforskningen og bobehandlingen Samarbeid med bostyrer og borevisor. Fokus på: Konkursryttere – gjengangere. Bakmannsvirksomhet. Profesjonelle medvirkere – regnskapsførerer, revisorer, advokater. Sikring av verdier. Bransjemodus – jfr. eksempelvis ”drosjesvindelsaken” og bakmannsvirksomheten i restaurantbransjen.


Laste ned ppt "FINANS – OG MILJØKRIMSEKSJONEN Om seksjonen, bokoordinators rolle og våre målsetninger. Seksjonssjef Gro Smogeli."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google