Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Komme i gang med BIBSYS På bibliotekets hjemmeside bruker vi denne linken til BIBSYS.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Komme i gang med BIBSYS På bibliotekets hjemmeside bruker vi denne linken til BIBSYS."— Utskrift av presentasjonen:

1 Komme i gang med BIBSYS På bibliotekets hjemmeside bruker vi denne linken til BIBSYS

2 Velg ”Vanlig søk” og søk i høgskolens base Ønsker vi å søke i basen til et annet bibliotek, eller hos alle BIBSYS-bibliotekene samtidig, velges dette i denne rullgardinmenyen For enkelhets skyld velges ”Alle felt”. Søkeordet skrives inn i neste feltet. Her er det valgt å bruke emneord. Vi kunne også ha skrevet inn forfatter eller tittel. Søker du på forfatter er rekkefølgen slik: ”etternavn, fornavn” For å presisere søket kan det kombineres med et nytt søkeord. Husk også muligheten for trunkering. Skriver du for eksempel polit* vil du få flere treff enn om du bare søker på politikk Boolsk operator

3 For å se nærmere på de enkelte treffene, klikker vi på tittelen Søket på ”politikk” og ”Norge” Gir 759 treff i basen til Høgskolen i Buskerud

4 Klikk ”Alle bibliotek” hvis man ønsker å se hvilke andre bibliotek som har boka ”Emner” og ”innholdsinformasjon” gir ytterligere informasjon om boka Ønsker man å låne boka eller sette seg på venteliste, gå på ”Bestill” og følg instruksjonene videre For å bestille trenger man et passord. Dette får du ved å klikke på ”Logg på” Informasjon om hvor den er og hylle- plassen (nummeret står også på ryggen av boka). Det vil stå om boka er utlånt.

5 Klikk på ”Bestill passord”

6 Skriv inn det nummeret som står under strekkoden på lånekortet ditt Skriv etternavnet og trykk OK. I neste skjermbilde må du velge e-postadressen din i rullgardinmenyen og trykke OK. Om kort tid får du passordet tilsendt.

7 Når man så logger seg på med låntakerID og passord, får man dette bildet om man ønsker å bestille en bok. Man får også innsyn i egne lån med mulighet til å forlenge lånetid Velg ”Lån”. Husk at velger du ”Kopi”, må du betale for det. Prisen er 10 kr pr bestilling + 2 kr pr side. Avslutt med ”Send bestilling”


Laste ned ppt "Komme i gang med BIBSYS På bibliotekets hjemmeside bruker vi denne linken til BIBSYS."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google