Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foreldrematematikk Hvordan hjelper vi barna våre med matematikk?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foreldrematematikk Hvordan hjelper vi barna våre med matematikk?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Foreldrematematikk Hvordan hjelper vi barna våre med matematikk?

2 Hva er matematikk? Matematikk er ikke bare et skolefag Et språk Et nyttig verktøy i hverdagen Svært mange yrker krever en viss matematisk innsikt.

3 Matematikk på skolen Et sentralt fag i hele grunnskolen Matematikk er et logisk oppbygd system hvor alt har sin naturlige posisjon Det meste i faget bygger på tidligere erfaringer og resultater Derfor må elevene ha et fast grep om det de har lært tidligere, slik at de konsentrere seg om det som er nytt

4 Samarbeid om matematikkopplæringa Skolen Mattematikktimene Pensum Hjemmet Livet Verden

5 Matematikk og språk hører sammen Godt språk er en hjelp i matematikk Tallforståelse bygger på noen få grunnleggende begreper - Mengdebegrep (alle, mange, få ) - Rekkefølgebegreper (først, sist, foran, bak, over, under ) - Relasjonsbegreper ( lang, kort, stor, liten mindre, høy, lav) - Formbegreper (sirkel, kvadrat, rektangel, oval)

6 Å lære matematikk Utforske Tenke på ulike måter Lære på ulike måter Konkretiseringsmateriell Formulere spørsmål

7 Hva kan vi gjøre hjemme? Støtte, oppmuntre Jakte på matematikken rundt oss Leksehjelp Spille spill og leke Be barna sette ord på hva de kan og hva de har lært

8 Leksehjelper Oppgaver kan løses på forskjellige måter La barnet fortelle hvordan det tenker Ikke gi fra deg svaret med en gang Gale svar kan være til hjelp Hjelp barnet til å (tørre å) prøve seg Finn gjerne konkrete gjenstander som kan hjelpe barnet Få barnet til å innse at noen oppgaver må man streve med

9 Egen holdning til matematikk Uansett hvor lite eller mye vi selv kan – viktig å ha en positiv holdning til faget Å ha en positiv holdning til matematikk ser ut til å henge sammen med gode resultater i matematikk En av fire voksne har matte-angst (VG 15.08.09)

10 …før oppsummering så.. Ha utstyret i orden: - Å pakke pennal med blyant, viskelær, linjal og annet utstyr er like viktig som å pakke riktige bøker.

11 Oppsummering Vis interesse! Ha realistiske mål. Ikke legg lista for høyt Vær bevisst hvilke holdninger du overfører. Still gode spørsmål. Legg til rette for jevn jobbing! Ikke bare skippertak før prøver. Hjelp til som materialforvalter Skaff nødvendig utstyr.


Laste ned ppt "Foreldrematematikk Hvordan hjelper vi barna våre med matematikk?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google