Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon av operaprosjektet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Presentasjon av operaprosjektet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Presentasjon av operaprosjektet

2 How to Write an Opera Tidlig på  80 tallet utviklet Metropolitan Opera House i New York et prosjekt de kalte " Å Lage original opera" for skoler i New York og New Jersey. I 1985 arrangerte kunstnere fra The Metropolitan Guild det første sommerkurset for lærere ved The Royal Opera House i London. Senere ble ideen adoptert av utdanningsavdelingen ved The Royal Opera House i London. Siden det, har engelske kunstnere kurset lærere i England og resten av Europa i metoden som har fått navnet: How to Write an Opera.

3 Målet med et operaprosjekt: Gjøre elever i stand til å lage sin egen originale opera, gjennom en prosess som tillater dem å ta ansvar for alle aspektene: skriving, komponering og design. Gjøre elever i stand til å lage sitt eget produksjonsselskap etter profesjonell mal og ta ansvar for en hel produksjon.

4 Operaprosjektet er delt inn i tre faser: Redskaps fasen
skape fasen Øving til og framføring av produkt fasen

5 Hva er meningen med et operaprosjekt
Hva er meningen med et operaprosjekt? Det er stadig behov for gode innfallsvinkler med henhold til prosjektarbeid i skolen. hvordan gir man gode input som setter i gang de gode prosessene: Prosjekter hvor elevene får blod på tann og et eie- forhold til det,- som gir elevene lyst til og behov for å hente ut den faglige kunnskapen som tilfredstiller kravene til systemet. Det fins mange muligheter i denne type teaterarbeid. Det er ønskelig å utdanne det vi kaller kaos piloter: lærere som tør å sette i gang prosjekter og å leve i det kaoset som oppstår når ungene tar over. De bør selv ha opplevd, at "aktører"  lager sin egen orden når de får redskaper og rom til å skape og målet er en ordentlig offentlig forestilling.  

6 Hvordan kan operaprosjektet være med på å påvirke din pedagogrolle/lederrolle i barnehagen?

7 Hvorfor er det viktig at barnehagebarn får en variert erfaring med kunst og formkultur og hvordan ivaretar operaprosjektet dette? Det er viktig at barna får ivareta og bevare sin skapende virksomhet i barnehagen. Det er vanskelig å tenke seg en barnehage uten sang, bevegelse, danseleker, musikk, tegning, maling, forming, drama, eventyr og fortelling. De estetiske fagene er med på å formidle kulturarven på alle områdene, og bidrar dermed til at barnet føler en tilhørighet i egen kultur.


Laste ned ppt "Presentasjon av operaprosjektet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google