Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kvalitet og brukermedvirkning

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kvalitet og brukermedvirkning"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Kvalitet og brukermedvirkning
Kvalitetsutvikling Kvalitetsmodell av Nilsen og Halvorsen Pedagogisk kvalitet Pedagogens profesjonalitet Hva er kvalitet?

3 Kvalitet og barneperspektiv
Nilsen og Halvorsens tredeling av kvalitet Subjektiv kvalitet Objektiv kvalitet Prosess- og samspillkvalitet

4 Kvalitet og barneperspektiv
Barneperspektivet Vi her på Krabba prøver å se på begivenheter i barnets verden gjennom barnets øyne, for å fange opp barnets egne opplevelser og forståelse av det som skjer. Vi syns det er viktig å ta barna på alvor, reflektere over og øke selvinnsikten i egen væremåte overfor barn. Det er viktig med en profesjonell vedlikeholdning av kvalifikasjon, for stadig å kunne fornye og revidere vårt barnesyn.

5 Kvalitet og barneperspektiv
Praksisfortelling Praksisfortellinger er selvlagede fortellinger av voksne og barn om barnehagen, slik fortellingen arter seg for fortelleren. Særlig barnas fortellinger lærer oss mye om hvordan barna opplever hverdagen i barnehagen. Praksisfortellingen bruker vi som redskap i vurdering og planleggingsarbeid.

6 Veiledning som metode Hvorfor søke endring?
Fra formidlerrolle til veiledning Barndom og vekst ut fra egne forutsetninger Barneperspektivet – en kunnskapskilde Læring – en del av samspillprosessen Mer enn ord

7 Veiledning som metode I veiledning er det kommunikasjon mellom mennesker det redskapet som brukes. – Å være bevisst på egen kommunikasjonsevne både på det non – verbale og det verbalet planet, er avgjørende i en slik situasjon. v


Laste ned ppt "Kvalitet og brukermedvirkning"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google