Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

En multimedia presentasjon For Helle Dagsberg F2B I musikk i forbindelse med operaprosjektet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "En multimedia presentasjon For Helle Dagsberg F2B I musikk i forbindelse med operaprosjektet."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 En multimedia presentasjon For Helle Dagsberg F2B I musikk i forbindelse med operaprosjektet.

3 Hva er underlagsmusikk? Underlagsmusikk er musikk som skal ligge under den andre musikken som skal si noe om stemningen i stykket. Underlagsmusikk er musikk som skal ligge under den andre musikken som skal si noe om stemningen i stykket.

4 Hvordan laget vi underlagsmusikk? Vi var nå delt inn i forskjellige grupper, hvor jeg kom på musikkgruppen. Vi var nå delt inn i forskjellige grupper, hvor jeg kom på musikkgruppen. Etter litt arbeid i musikkgruppen hadde vi fått et lite innblikk i hva vi ville ha med av musikk. Etter litt arbeid i musikkgruppen hadde vi fått et lite innblikk i hva vi ville ha med av musikk. Vi ville lage underlagsmusikk til hele forestillingen. Vi ville lage underlagsmusikk til hele forestillingen. Cathrine D, Ann Christin og meg tok for oss den oppgaven. Cathrine D, Ann Christin og meg tok for oss den oppgaven. Vi diskuterte oss imellom hva slags type instrumenter vi ville bruke i de forskjellige scenene: Drømmeverden, natur, tecno, krig og forsoning. Vi diskuterte oss imellom hva slags type instrumenter vi ville bruke i de forskjellige scenene: Drømmeverden, natur, tecno, krig og forsoning.

5 I naturscenen Sto springen å rant Sto springen å rant Brukte trepinner til å slå pulsen med Brukte trepinner til å slå pulsen med En reinstav En reinstav Et mini klokkespill Et mini klokkespill Engledryss Engledryss Lydfil Lydfil

6 Hvorfor brukte vi de instrumentene? Vi ville at det skulle høres ut som vi var i naturen, men lyder som rennende vann og fuglelyder. Vi ville at det skulle høres ut som vi var i naturen, men lyder som rennende vann og fuglelyder. Springen står på hele tiden, trepinnene slo vi pulsen med, reinstaven ble snudd opp og ned (noe som sildrer), et miniklokkespill og engledryss. Springen står på hele tiden, trepinnene slo vi pulsen med, reinstaven ble snudd opp og ned (noe som sildrer), et miniklokkespill og engledryss.

7 I tecnoscenen En hermetikkboks med en mindre oppi der igjen. En hermetikkboks med en mindre oppi der igjen. Kulelager Kulelager Kubjelle Kubjelle Symbal Symbal Treangel Treangel lydfil lydfil

8 Hvorfor brukte vi disse instrumentene? Vi ville at lyden skulle være skarp og kraftig, og være mekanisk og teknisk. Det er disse tingene jeg forbinder med tecno. Vi ville at lyden skulle være skarp og kraftig, og være mekanisk og teknisk. Det er disse tingene jeg forbinder med tecno.

9 I drømmeverden Engledryss Engledryss Klokkespill Klokkespill Lydfiler Lydfiler

10 Hvorfor brukte vi disse instrumentene? Vi ville ha det litt magisk for å få en harmonisk stemning. Vi ville ha det litt magisk for å få en harmonisk stemning. Vi valgte å bruke engledryss som går gjevnt hele tiden, mens klokkespillet varierte vi med forskjellige toner og klang. Vi valgte å bruke engledryss som går gjevnt hele tiden, mens klokkespillet varierte vi med forskjellige toner og klang.

11 I krigsscenen Kulelager Kulelager Hermetikk boks mot radiatoren Hermetikk boks mot radiatoren Trepinner mot radiatoren Trepinner mot radiatoren Lydfiler Lydfiler

12 Hvorfor brukte vi disse instrumentene? I denne scenen ville vi skape en følelse av kaos av metalliske og naturlige lyder. I denne scenen ville vi skape en følelse av kaos av metalliske og naturlige lyder.

13 I forsoningsscenen Reinstav Reinstav Kubjelle Kubjelle Metalofon Metalofon Hermetikkboks inni en annen Hermetikkboks inni en annen Triangel og tromme med klirring i sidene Triangel og tromme med klirring i sidene Lydfiler Lydfiler

14 Hvorfor brukte vi disse instrumentene? Vi ville blande de metalliske og naturlige lydene, men bare på en mer harmonisk og glad måte. Vi ville blande de metalliske og naturlige lydene, men bare på en mer harmonisk og glad måte.

15 Hva underlagsmusikken brukt til? Vi tok opp alle komposisjonene på minidisk, med fem minutter på hver. Vi tok opp alle komposisjonene på minidisk, med fem minutter på hver. Vi brukte ikke selve det vi hadde tatt opp, men brukte mye av de sammen instrumentene når vi skulle lage de forskjellige stemningene i de forskjellige scenene. Vi brukte ikke selve det vi hadde tatt opp, men brukte mye av de sammen instrumentene når vi skulle lage de forskjellige stemningene i de forskjellige scenene.


Laste ned ppt "En multimedia presentasjon For Helle Dagsberg F2B I musikk i forbindelse med operaprosjektet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google