Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Villa Sana Presentasjon av Janette Kaggestad. DET JEG BLIR BEVISST KAN JEG OFTE GJØRE NOE MED, DET SOM FORBLIR UBEVISST GJØR OFTE NOE MED MEG. Gordon.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Villa Sana Presentasjon av Janette Kaggestad. DET JEG BLIR BEVISST KAN JEG OFTE GJØRE NOE MED, DET SOM FORBLIR UBEVISST GJØR OFTE NOE MED MEG. Gordon."— Utskrift av presentasjonen:

1 Villa Sana Presentasjon av Janette Kaggestad

2

3 DET JEG BLIR BEVISST KAN JEG OFTE GJØRE NOE MED, DET SOM FORBLIR UBEVISST GJØR OFTE NOE MED MEG. Gordon Johnsen

4 INGEN KAN GJØRE DEG MINDRE, UTEN AT DU GODTAR DET SELV. Eleanor Roosevelt

5 HVA HJELPER DET MED SKUDDSIKKER VEST, HVIS SKUDDET KOMMER INNENFRA? Per Fugelli

6

7 J OBBENGASJEMENT Vitalitet – bestående av et høyt energinivå, utholdenhet og vilje til å anstrenge seg i arbeidet. Entusiasme – En følelse av inspirasjon, stolthet og utfordring. En sterk identifisering med arbeidet samt en følelse av at det en gjør er viktig. Fordypning i arbeidet – Karakteriseres av dyp konsentrasjon og det å være så opptatt av arbeidsoppgavene at en nesten ikke enser noe rundt seg eller at tiden flyr.

8 O RGANISASJONENS FOREBYGGING AV UTBRENNING Økt bevissthet på visjoner. Økt bevissthet på positiv tilbakemelding. Økt bevissthet på ros ved nederlag.

9 O RGANISASJONENS FOREBYGGING AV UTBRENNING Økt bevissthet på å takle utakknemlighet. Unngå at en person har alle de vanskelige sakene. (Grenseløse hjelpere sier aldri NEI!) Oss-selv-møter for lufting av følelser.

10

11 P ERSONLIG FOREBYGGING AV UTBRENTHET Redusere belastningen – ikke nye tiltak for at du skal tåle mer. Innøving av ordet NEI. Gjøre gode ting mot deg selv. Avreagere gjennom samtale, fysisk aktivitet, humor osv.

12

13

14 P ERSONLIG FOREBYGGING AV UTBRENTHET Forpliktende fordeling av tid til privatliv. Minst EN stabil voksenkontakt utenom jobben: - Etablere likeverdige forhold. - Hindre ensidig tilknytning til barn, elever, pasienter osv.

15 P ERSONLIG FOREBYGGING AV UTBRENTHET Bevisstgjøring av egne allmaktsbehov. Bevisstgjøring og aksept på egne avhengighetsbehov. Varsomhet med alkohol o. l.

16

17 S KEISERENN Du startar i lag med storskridaren. Du veit du kan ikkje fylgja han, men du legg i veg og brukar all di kraft og held lag ei stund. Men han glid ifrå deg, glid ifrå deg, glid ifrå deg- snart er han heile runden fyre. Det kjennest litt skamfullt med det same. Til det kjem ei merkeleg ro yver deg, kan ikkje storskridaren fara! Og du fell inn i din eigi takt og kappskrid med deg sjølv. Meir kan ingen gjera. Olav H. Hauge


Laste ned ppt "Villa Sana Presentasjon av Janette Kaggestad. DET JEG BLIR BEVISST KAN JEG OFTE GJØRE NOE MED, DET SOM FORBLIR UBEVISST GJØR OFTE NOE MED MEG. Gordon."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google