Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon"— Utskrift av presentasjonen:

1 Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon
Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon. Vår HiOA. Arbeidskrav 2 ”STRYKEBRETTCOVER OG STATIV” Oddny Røsset

2 Inspirasjonsmateriell: - Kan strykebrettet brukes til andre ting når en ikke stryker klær? - Formen på brettet kan også ”omformes!” - Design på strykebrettcoveret og oppbevaring av brettet. (neste lysbilde)

3 Oppgavebesvarelsen skal inneholde: - Skisser fram ulike design med visse utgangspunkt fra collage. - Lage et mønster og rapportere det til et print / en metervare. - Tenke på løsning for montering under brettet. - Tenke på stativ eller andre løsninger - Hva er forbedringspotensialet i dette hverdagsproduktet?

4 Om problemområdet: Jeg definerer mitt problemområde i denne oppgaven til å skulle jobbe fram et design / flatemønster for trykking på tekstil og/eller papir i metervare. Dette designet skal kunne fungere på størrelser som gardiner, møbelstoff og tapeter, men også på mindre flater som puter og strykebrettcover. Min problemstilling er: Hvordan skape et flatemønster bygd opp av rapporter som kan fungere på både store og små flater?

5 Designprosessen: Forprosjekt
Designprosessen: Forprosjekt. - Jeg begynte med å lete etter former ved å klippe ut fra blader og magasiner. Fant buede og spisse trekantformer, runde former, og kombinasjoner av disse. - Så satte jeg dem sammen i ulike variasjoner på jakt etter nye kombinasjoner.

6 - Å komponere eller sette sammen former til en collage kan gjøres på mange måter. - Den første sammensettingen på denne siden er usymetrisk og usystematisk. - Alle de 5 andre komposisjonene er mer strukturert, det vil si at flere like elementer er satt sammen systematisk. - Dette begynner å ligne på rapporter selv om enkelte er speilvendt og oppned.

7 - Etter å ha lett etter former i utklippene ville jeg prøve en annen variant. - Jeg laget ”rabletegninger” av sirkler, trekanter og firkanter. - For å finne former her brukte jeg to pappvinkler satt sammen til en ramme.

8 - Her har jeg funnet en form som tiltaler meg
- Her har jeg funnet en form som tiltaler meg. - Inndelingene inni formen er med og skaper spenning, og jeg ville prøve ut hvordan formen kan settes sammen. Jeg har tegnet dem på mellomleggspapir (matpapir) og lagt dem oppå hverandre for å se kombinasjoner. - Jeg valgte å klippe ut formen i ukebladpapir for å lage ”skisser”.

9 Designfase 1: ”Skisser:” - For å gjøre denne utprøvingsprosessen enklere klipte jeg ut mange former og komponerte dem sammen på forskjellige måter. - I boka ”Mønsterbygging” av Ingri Juul og Edith Skjeggestad, kalles de to første eksemplene korsstruktur, mens de to andre er diagonal korsstruktur.

10 Det finnes mye faglitteratur på dette temaet, de to jeg har brukt er: 1:”Mønsterbygging”, Ingri Juul og Edith Skjeggestad, Yrkeslitteratur, Oslo, :”Princiles of form and design”, - Wucius Wong, van Nostrand Reinhold, NY, 1993

11 I denne designprosessen er det mønsterstrukturen innenfor rapporten , og strukturen i gjentagelse av mønsterrapporter som kan kalles designets dna.

12 Noen flere ”skisser”: - Her har jeg prøvd å lage en ”strykejernform”
Noen flere ”skisser”: - Her har jeg prøvd å lage en ”strykejernform”. - Har brukt samme korsstruktur på den første. - De to neste er varianter av teglstruktur, mens den siste også har overlapping.

13 Etter dette gikk jeg tilbake til den opprinnelige formen
Etter dette gikk jeg tilbake til den opprinnelige formen. Jeg begynte å lete etter rapporter ved å legge formene på kvadratiske inndelinger på rutepapir. På neste lysbilde presenteres noen av variantene jeg kom fram til. Jeg bestemte meg for å holde meg innenfor 5 x 5 ruter slik at det kunne bli rapporter som senere kunne bygges sammen til flatemønster. På denne måten kunne jeg legge formene ganske fritt og usymetrisk. Jeg har valgt å jobbe videre med 2 ulike rapporter.

14


Laste ned ppt "Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google