Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forbedringsverktøy TURMAT. Målkvalitet - målprosess Et mål er en oppfunnet virkning. Dvs. En virkning som i nå-tid ikke eksisterer. En nøkkelferdighet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forbedringsverktøy TURMAT. Målkvalitet - målprosess Et mål er en oppfunnet virkning. Dvs. En virkning som i nå-tid ikke eksisterer. En nøkkelferdighet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Forbedringsverktøy TURMAT

2 Målkvalitet - målprosess Et mål er en oppfunnet virkning. Dvs. En virkning som i nå-tid ikke eksisterer. En nøkkelferdighet i ledelse er å utvikle god kvalitet på målet og målprosessen. Målprosess er å utvikle en dynamikk. Som en strikk som strekkes og skaper bevegelsesenergi. TURMATisering av mål er å forbedre kvaliteten både på selve målet og prosessen for å nå det. TURMATisering er en prosess som utvikler vår evne til å bruke mål for å mestre endringsprosesser. TURMAT kan brukes som metode i “lett” utgave og som en avansert ledelsesmetodikk.

3 TURMAT T ydelig- Ingen spørsmål U tfordrende- Tvinge frem læring R ealiserbart- Ikke i strid med naturlovene M ålbart- Utviklingskurve A kseptert- At deltagerne virkelig vil det T idsbestemt- Start - stopp

4 Tydelig Ingen spørsmål Entydig, oppfattes likt

5 Utfordrende Tvinge fram læring: -Få fram ubevisst kunnskap. -(1 : 80 000 000)

6 Flytsonen Utfordring Kompetanse Flytsonen UTFORDRE

7 Realiserbart

8 Målbart

9 Akseptert

10 Tidsatt Innen

11 Planlegg Utfør Kon- trollèr Korriger Gjennomføre og observere Studere virkningen Gode og dårlige Studere virkningen Gode og dårlige Bestemme hva som vi skal ta vare på og gjenta Bestemme hva som må forbedres Bestemme hva som vi skal ta vare på og gjenta Bestemme hva som må forbedres Etterspørre hva som skal oppnås;T,U,R,M, Finne ut hvem og hvordan; A, Besteme når; T Etterspørre hva som skal oppnås;T,U,R,M, Finne ut hvem og hvordan; A, Besteme når; T TURMAT og PUKK-hjulet


Laste ned ppt "Forbedringsverktøy TURMAT. Målkvalitet - målprosess Et mål er en oppfunnet virkning. Dvs. En virkning som i nå-tid ikke eksisterer. En nøkkelferdighet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google