Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen."— Utskrift av presentasjonen:

1 PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen

2 Vanskelighetsnivå: Vanskelighetsgrad: Antall spillere: Antall kort: Meningen med spillet: Ekstrautstyr: 3. trinn og oppover. To varianter. Den ene er middels vanskelig, mens den andre er litt vanskeligere. 2 - 5 I den enkleste varianten av spillet bruker man kort med beløp opp til og med 110kr i tillegg til fire spesialkort, mens den andre er litt vanskeligere og innebærer at man bruker alle kortene i kortstokken. Å bli kvitt kortene sine før de andre spillerne. 1 stk. timeglass (1 min.) kan benyttes for å begrense tiden man bruker per runde. Kan bestilles på www.getsmart.no.

3 Hver spiller starter med sju kort. I tillegg legges ett kort (med forsiden opp) ved siden av bunken midt på bordet. Dette kortet er begynnelsen på samlehaugen. Dine kort befinner seg nederst på bildet. Motstanderen sitter på den andre siden av bordet. Ved flere enn to spillere, brukes flere sider av bordet. De første gangene man spiller SmartMatch, er det hensiktsmessig å spille med åpne kort. Dette er fordi de andre spillerne kan hjelpe deg dersom du er usikker på om du kan legge på kort eller ikke. Denne gjennomgangen viser den vanskeligste varianten av spillet, som innebærer at man bruker alle kortene i kortstokken.

4 Reglene i SmartMatch 2 er som følger: Det er om å gjøre å bli kvitt kortene sine. Man kan legge på lik farge eller samme beløp som kortet øverst i samlehaugen. Det er tillatt å bruke to kort for å få dette beløpet. Man kan bruke regneartene; addisjon og subtraksjon. Spilleren kan legge på begge kortene og velger selv hvilket kort som skal ligge øverst. Spesielle ”vri-kort” med bilde av en pengesekk oppe i venstre hjørnet, kan alltid spilles ut. Det finnes også fire spesialkort i kortstokken. Disse kortene har bilder av dragen Gecko og innehar spesielle egenskaper. Felles for ”vri-kort” og spesialkort, er at man bestemmer hvilken farge som gjelder for neste spiller. Øvrige regler blir forklart i den videre gjennomgangen av spillet.

5 Spillerne har trukket om hvem som skal begynne, og du ble den heldige. Du ser at det ligger et blått kort med beløpet 500kr på bordet. Etter å ha sett litt på dine egne kort, ser du at kortet merket under også viser 500kr. Du legger derfor på dette kortet. (Du kunne ha valgt å legge på et blått kort i stedet).

6 Et blått kort med beløpet 500kr er lagt ut på bordet.

7 Motstanderen har ingen blå kort. Men, han har ett kort med bilde av en 500-lapp som han har tenkt å legge på. Etter å ha sett litt på kortene sine, ser han at det er mulig å legge på to kort. Han sier: ”Jeg subtraherer, 1000kr minus 500kr er lik 500kr” og legger på begge kortene.

8 Som vi ser, valgte motstanderen å legge kortet med 500kr øverst.

9 Det er din tur, og du ser at det er mulig å få 500kr ved å kombinere kortene under ved subtraksjon. 750kr - 250kr = 500kr. Du velger å legge det røde kortet øverst.

10 De to kortene er blitt lagt ut og det røde kortet med 750kr ligger øverst.

11 Motstanderen har ingen kort med 750kr. Han ser at det ikke er mulig å få dette beløpet ved kombinasjon av kort. Derfor legger han ut et rødt kort.

12 Det røde kortet til motstanderen med 40kr er lagt ut.

13 Du har faktisk et gult kort med 40kr. Dette kortet legges ut.

14 Det gule kortet med beløpet 40kr er spilt ut.

15 Motstanderen klarer ikke å legge på 40kr, men legger i stedet på et gult kort.

16 Et gult kort med verdien 110kr er lagt ut.

17 Du ser over kortene dine, og finner fort ut at du har et kort med 110kr. Du smiler bredt i det du legger på dette kortet. Spillet nærmer seg slutten og du leder!

18 Et rødt kort med 110kr ligger øverst i samlehaugen.

19 Motstanderen får ikke til å legge på 110kr. Heldigvis har han et spesialkort der dragen Gecko gir beskjed om at spilleretningen snus. Han legger på dette kortet og vrir til gul.

20 Spesialkortet er lagt ut og det er vridd til gul. I og med at spilleretningen nå er snudd, er det motstanderens tur igjen.

21 Han legger på det gule kortet sitt og sier: ”Ett kort igjen!” Dersom han glemmer å si dette og andre spillere bemerker det, må han trekke tre kort fra bunken.

22 Motstanderens gule kort med verdien 57kr er lagt ut.

23 Det er din tur. Du er svært spent på hvilket kort motstanderen har igjen (de som spiller med åpne kort, skjuler kortene når spillet nærmer seg slutten). Beløpet på bordet er 57kr og det har du ikke. Du har heller ikke et gult kort. Men, du har et ”vri-kort” som kan legges på. Fordi ditt siste kort er grønt, vrir du til denne fargen. Du sier: ”Ett kort igjen!”. Nå håper du virkelig at motstanderen ikke har denne fargen.

24 Et rødt kort med beløpet 17kr er lagt ut. Det er vridd til grønn.

25 Dessverre for deg er det siste kortet til motstanderen grønt. Han legger på dette kortet og vinner spillet!

26 Motstanderens siste kort er lagt ut og spillet fortsetter til kun én spiller gjenstår. Mange velger heller å starte spillet på nytt med en gang en vinner er kåret.


Laste ned ppt "PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google