Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen."— Utskrift av presentasjonen:

1 PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen

2 Vanskelighetsnivå: Vanskelighetsgrad: Antall spillere: Antall kort: Meningen med spillet: Ekstrautstyr: 8 år og oppover. Middels. 2 - 4 Hele kortstokken brukes. Hver spiller starter med seks kort og man trekker om hvem som skal begynne. Å bli kvitt kortene sine før de andre spillerne. 2 stk. timeglass (1 min.) kan benyttes for å begrense tiden man bruker per runde. Timeglass kan bestilles på www.getsmart.no

3 De første gangene man spiller Match it, er det hensiktsmessig å spille med åpne kort. Dette er fordi de andre spillerne kan hjelpe deg dersom du er usikker på om du kan legge på kort eller ikke. For illustreringens skyld, er kortene i samlehaugen lagt på høykant. Når man spiller, er det best å la kortene her ligge på langs. (Motstanderen ville selvfølgelig også hatt kortene sine vendt motsatt vei). Hver spiller starter med seks kort. I tillegg legges ett kort (med forsiden opp) ved siden av bunken midt på bordet. Dette kortet er begynnelsen på samlehaugen. Dine kort befinner seg nederst på bildet. Motstanderen sitter overfor deg. Ved flere enn to spillere, brukes flere sider av bordet.

4 Du ser at kortet øverst i samlehaugen er 1695. Gjennom å studere kortene dine ser du at kortet innringet under har samme verdi som 1695. Du spiller derfor ut dette kortet. Man trekker om hvem som skal stokke og gi ut kort. Deretter skal neste spiller begynne (man følger klokka). Hver gang det er din tur, kan du spille ut ett kort av samme farge som det øverste kortet i samlehaugen. Du kan også spille ut kort som har samme verdi som det øverste kortet. Dette kalles ”å vri”. I denne presentasjonen er det du som starter spillet.

5 Et grønt kort med teksten: ettusen- sekshundre-og-nittifem er lagt ut på bordet.

6 Det er nå motstanderen tur. Han ser over kortene sine, men finner ingen kort som har verdien 1695. Heldigvis har han to grønne kort og velger å spille ut et av dem.

7 Et grønt kort med verdien sekstusen- trehundre-og-femten ligger øverst i samlehaugen.

8 Det er din tur igjen. Du ser raskt at det røde kortet ditt har ”riktig” verdi og du spiller derfor ut dette kortet.

9 Det røde kortet med verdien 6315 er lagt ut på bordet.

10 Motstanderer finner ikke kort med ”riktig” verdi. Derfor spiller han ut et rødt kort.

11 Det røde kortet med tallet 5486 ligger øverst i samlehaugen.

12 Du ser nøye over kortene dinne og finner ut at kortet lengst til høyre har samme verdi som kortet på bordet. Derfor legger du ut dette kortet.

13 Et gult kort med regnestykket: 5000 + 400 + 8 + 6 ligger øverst i samlehaugen.

14 Motstanderen har heller ikke denne gang ”riktig” verdi på noen av kortene sine. Men han redder seg igjen ved at han har ”riktig” farge. Det gule kortet blir derfor spilt ut.

15 Et gult kort med regnestykket: 9000 + 200 + 10 + 6 er lagt ut på bordet.

16 Denne gangen ser du raskt at du ikke har kort med verdien 9216 som er svaret til regnestykket på bordet. Heldigvis ar du to gule kort og du legger derfor på et av disse.

17 Et gult kort med regnestykket 1000 + 8000 + 0 + 20 + 9 ligger øverst i samlehaugen.

18 Det finnes også en annen type spesialkort med bilde av en papegøye, og disse kortene har forskjellige funksjoner. Motstanderen legger derfor ut sitt spesialkort og vrir til rød. Når spillerne har få kort igjen er det vanlig at de gjemmer kortene sine for motstanderne. Dette gjør sluttfasen av spillet mer spennende og har stor betydning for motivasjonen til spillerne. Denne gangen ser det ut som motstanderen ikke har mulighet til å legge på. Men han har et spesialkort med bilde av et dødningehode i hjørnet. Dette er en type spesialkort. Disse kortene kan alltid brukes til å vri med. De kan spilles ut helt avhengig av hvilket kort som ligger øverst i samlehaugen. Idet man spiller ut et slikt kort, må man spesifisere hvilken farge man vrir til, og neste spiller blir nødt til å spille ut kort av denne fargen (eller legge på kort med tilsvarende verdi).

19 Et grønt kort med teksten totusen- femhundre-og-trettifire er lagt ut på bordet. Det er vridd til rødt.

20 Du har ikke et rødt kort og heller ikke kort med verdien 2534. Derfor blir du nødt til å trekke kort fra bunken på bordet.

21 Du har flaks og trekker et spesialkort der det står: ”hopp over neste spiller.”

22 Du spiller ut ditt spesialkort og vrir til blå.

23 Et spesialkort er lagt ut på bordet og det er vridd til blått.

24 Pga av det bare er to spillere blir det din tur igjen. Du legger på det blå kortet ditt. Du sier: ”ett kort igjen”. Dersom man glemmer å si dette og det bemerkes av andre spillere, må man trekke to kort fra bunken på bordet.

25 Et blått kort med verdien 431 ligger øverst i samlehaugen.

26 Motstanderen har ikke kort med verdien 431, men har har et blått kort som han spiller ut. Han sier: ”ett kort igjen!”

27 Et blått kort med 4 på titusenerplassen, 6 på enerplassen, 2 på hundrerplassen, 3 på tierplassen og 9 på tusenerplassen er lagt ut på bordet.

28 Igjen viser det seg at du har kjempeflaks. Ved å studere kortet i samlehaugen og sammenlikne med verdien på kortet ditt ser du at de to verdiene er like. Du spiller derfor ut det siste kortet ditt og vinner spillet!

29 Dersom det er to eller flere spillere igjen, kan man fortsette spillet til kun én spiller gjenstår. Ofte kan det være like greit å begynne på nytt med en gang en vinner er kåret. Da sikrer man i hvert fall at alle spillere får maksimalt utbytte av spillet. Alternativt kan de som er ferdige med spillet, hjelpe en medspiller inntil det er én spiller igjen.


Laste ned ppt "PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google