Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den mangfoldige renessansen Renessansen (Gjenfødelsen) er et begrep for en tidsperiode, en åndelig strømning og en retning innen kunst og arkitektur.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den mangfoldige renessansen Renessansen (Gjenfødelsen) er et begrep for en tidsperiode, en åndelig strømning og en retning innen kunst og arkitektur."— Utskrift av presentasjonen:

1 Den mangfoldige renessansen Renessansen (Gjenfødelsen) er et begrep for en tidsperiode, en åndelig strømning og en retning innen kunst og arkitektur.

2 Gjenfødelse i Firenze Fra slutten av 1300-Tallet ble kunst, arkitektur og filosofi nye veier, noe som førte til brudd med tankegangen og tradisjonene som preget resten av middelalderens Europa. Fra slutten av 1300-Tallet ble kunst, arkitektur og filosofi nye veier, noe som førte til brudd med tankegangen og tradisjonene som preget resten av middelalderens Europa.

3 En europeisk bevegelse Fra Firenze spredte renessansens ideer seg ut over Italia i løpet av 1400-tallet, og nådde også Frankrike, England, Tyskland og Polen-Litauen. Fra Firenze spredte renessansens ideer seg ut over Italia i løpet av 1400-tallet, og nådde også Frankrike, England, Tyskland og Polen-Litauen.

4 Norsk renessanse : Som et avsides land med en økonomi i tilbakegang og en politisk situasjon preget av avhengighet av Danmark kom renessansen som europeisk kulturfenomen seint til Norge Som et avsides land med en økonomi i tilbakegang og en politisk situasjon preget av avhengighet av Danmark kom renessansen som europeisk kulturfenomen seint til Norge

5 Høyrenessansen Bramante er den viktigste eksponenten for høyrenessansens arkitektur, som ble til i tida 1500-1525 Bramante er den viktigste eksponenten for høyrenessansens arkitektur, som ble til i tida 1500-1525Seinrenessansen: Seinrenessansen, fra 1525 fram mot 1600, preges av navn som Michelangelo og Andrea Palladio. Seinrenessansen, fra 1525 fram mot 1600, preges av navn som Michelangelo og Andrea Palladio.

6 Et eksempel på renessanse arkitektur.

7 I arkitekturen ønsket en å nytolke antikken. Den fikk en ny og enkel form preget av ro og verdighet.

8 The End Laget av: Sara, Tatjana og Cecilie.


Laste ned ppt "Den mangfoldige renessansen Renessansen (Gjenfødelsen) er et begrep for en tidsperiode, en åndelig strømning og en retning innen kunst og arkitektur."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google