Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

I Sykepleien nummer 11, 2012, bestemte vi å ta opp sosiale medier som tema.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "I Sykepleien nummer 11, 2012, bestemte vi å ta opp sosiale medier som tema."— Utskrift av presentasjonen:

1 I Sykepleien nummer 11, 2012, bestemte vi å ta opp sosiale medier som tema.

2 Hvorfor gjorde vi det? Måten vi kommuniserer på har endret seg. Sosiale medier spiller en stor rolle i denne endringen. Bruker sykepleierne disse fora? Hvilke sosiale medier bruker de? Hva bruker de dem til? Hva deler de? Hvor setter de grensen mellom yrke og privat?

3 Hva gjorde vi? Vi laget en spørreundersøkelse på sykepleien.no og på vår Facebookside. Alle leserne våre kunne delta, men gjennom spørsmål kunne vi sile ut hvem som var sykepleiere. Her er resultatet av hva 303 sykepleiere svarte på spørsmål om sosiale medier. Dr.Twitter (Wasim Zahid ): ”Det er sykepleiere på Twitter, og noen har jeg faglige diskusjoner med, så de finnes.”

4 Hvor er de? Facebook helt klart størst. Instagram og twitter på 2. og 3. plass. (Husk at sosiale mediers popularitet endrer seg raskt, våre funn kan ha endret seg.)

5 Sosiale medier og fag

6 Hva deler de?

7 Tidsbruk

8 Sosiale medier på jobb 11 prosent har forbud om å bruke sosiale medier på jobb.

9 Privat og jobb 2 Selv om de fleste svarer privatperson, er det mange som blander yrke og privat.

10 Privat og jobb 3

11 Privat og jobb 4

12 Privat og jobb 5

13 Arbeidsgiver 60 prosent mener at arbeidsgiver ikke har noe med hva de gjør på sosiale medier.

14 Dilemma

15 ”Jeg tenker at kollegaer kan være "venner" med hverandre og følge med hverandre i sosiale medier, men ikke med pasienter. Men hva hvis en venn/nærmeste familie blir innlagt og er "pasient" på avdelingen der du/jeg jobber? Hvordan skal man forholde seg til det?” Noen få utvalgte kommentarer vi fikk fra respondentene: ”Må brukes med vett og forstand. Være kritisk til hva man legge ut.” ”I arbeidstiden er det IKKE riktig å bruke sosiale midler. Man MÅ SKILLE MELLOM PRIVATLIV OG ARBEID.” ”Arbeidsgjevar har ingenting med min private rolle i sosiale media, men dersom eg hadde brukt sosiale media som profesjonell, eller hatt ytringar som omhandla arbeidsstad eller pasientar, så hadde det stilt seg anleis.” ”Har hatt en konflikt på arbeidssted da noen annsatte skrev jobbrelatert informasjon på facebook hvor arneidssted ble satt i negativt lys, samt andre kollegaer. Dette ble sett av mange brukere på facebook. ledelsen tok affære i denne saken. Vi får ikke lov å legge ut noe om vår arbeidsplass.” ”Debatten om dette er viktig og det er på høg tid at dette blir satt på dagsorden ute på studie- og arbeidsplassane.”

16 Konsekvenser: Skapte debatt på nett og facebook. Saken ble tatt opp av andre medier Delte meninger http://www.youtube.com/watch?f eature=player_embedded&v=C0D V2IMwYUk http://www.youtube.com/watch?f eature=player_embedded&v=C0D V2IMwYUk


Laste ned ppt "I Sykepleien nummer 11, 2012, bestemte vi å ta opp sosiale medier som tema."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google