Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Innblikk –> s. 135 -139. DEN STORE BIBELSKE FORTELLINGEN.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Innblikk –> s. 135 -139. DEN STORE BIBELSKE FORTELLINGEN."— Utskrift av presentasjonen:

1 Innblikk –> s. 135 -139. DEN STORE BIBELSKE FORTELLINGEN

2 De kristne mener Bibelen kan leses som en stor fortelling om forholdet mellom Gud og menneskene. Starter med skapelsen og slutter med håpet om en ny skapelse I nyskapelsen gjør Gud slutt på all elendighet

3 FØRSTE AKT – SKAPELSEN OG URHISTORIEN Første akt: Skapelsen og urhistorien

4 URHISTORIEN De 11 første kapitlene i 1. Mosebok Skapelsen Syndefallet Kain og Abel Noah og storflommen Babelstårn Kalles urhistorien fordi de handler om menneskehetens «barndom» i fjern fortid. Hvilken fortelling hører til hvert av de ulike bildene?

5 ANDRE AKT: GUD OG ISRAELSFOLKET Denne delen omfatter resten av GT Gud knytter seg til en liten folkegruppe i Midtøsten Bruke utvalgte personen til å fremme sin vilje Hvilke personer kjenner vi til som Gud brukte ?

6 Abraham Moses Kong David Kong Salomo

7 TREDJE AKT: JESU LIV, DØD OG OPPSTANDELSE Disse fortellingene finner vi i de 4 evangeliene (Hva heter de?) Hvordan er fortellingen om Jesu liv? Dette blir omtalt som Guds redningsaksjon ovenfor menneskene, som ellers ville vært fortapt

8

9 FJERDE AKT: DEN KRISTNE KIRKE OG HÅPET OM NYSKAPELSE Resten av NT handler om hvordan de første kristne bringer budskapet om Jesus Kristus videre for å gjøre alle folkeslag til disipler. Ikke lenger ett folk, men hele menneskeheten( slik det også var i urhistorien) Brev til de kristne menighetene med råd og formaninger Åpenbaringen: kampen mellom Gud og ondskapens makter. Tilslutt blir selve skapelsen beskrevet; En ny himmel og en ny jord, der alt er fullkomment. (Hva er fullkomment? )


Laste ned ppt "Innblikk –> s. 135 -139. DEN STORE BIBELSKE FORTELLINGEN."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google