Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

R ETNINGSLINJER FOR KONTAKTFAMILIER : På sykehuset står det en perm fra oss med kontaktinfo om alle kontaktfamiliene, taushetsløfte, retningslinjer. Info.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "R ETNINGSLINJER FOR KONTAKTFAMILIER : På sykehuset står det en perm fra oss med kontaktinfo om alle kontaktfamiliene, taushetsløfte, retningslinjer. Info."— Utskrift av presentasjonen:

1 R ETNINGSLINJER FOR KONTAKTFAMILIER : På sykehuset står det en perm fra oss med kontaktinfo om alle kontaktfamiliene, taushetsløfte, retningslinjer. Info om Diabetes i ulike former, samt dvd og læringmateriale. DETTE er for sykehuspersonalet å bruke! Vårt blir brukt mye Det er de som hører til på diabetesteamet som har ansvar for å kontakte oss, og det er de jeg har kontakt med jevnlig.

2 Møte til avtalt tid, og skisser gjerne på forhånd en tidsramme for besøket. Meld deg til personalet ved avdelingen, og hør om det er spesielle forhold du/dere bør være klar over. Prøv å skape en rolig og trygg atmosfære omkring besøket, og bruk eget besøksrom der det er mulig.

3 Besøkets største utfordringer å lytte og gi råd ut fra dens andres ståsted. Husk at dine opplevelser ikke er identisk med andres - selv om dere har samme diagnose. Gi veiledning og informasjon som bidrar til at familien kan leve godt med diabetes. Gi informasjon om Diabetesforbundet, fylkeslag, lokallag og eventuelt kontaktpersoner i nærmiljøet. Oppfordre til medlemskap, men IKKE press på.

4 Mange setter pris på at deler av samtalen skjer uten barn tilstede. Prøv å få til dette ved å avtale avlastning med personalet. Vær først og fremst medmenneske og en god lytter- gi råd og oppmuntring. IKKE gå inn i behandlerrollen!! Overlat medisinske spørsmål til diabetesteamet.

5 Vær sikker på at de opplysningene du gir er korrekte. Avslutt samtalen med tilbud om videre kontakt. Legg gjerne igjen adresse og telefonnummer. Dersom du avtaler å ta kontakt når familien er kommet hjem, er det viktig at avtalen overholdes.

6 Meld tilbake til behandlende lege/kontaktsykepleier dersom besøket avdekker forhold du mener disse bør gjøres kjent med. Respekter din taushetsplikt!!

7 L AGET AV MI DATTER : S AHRA Mamma skal huske å hilse


Laste ned ppt "R ETNINGSLINJER FOR KONTAKTFAMILIER : På sykehuset står det en perm fra oss med kontaktinfo om alle kontaktfamiliene, taushetsløfte, retningslinjer. Info."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google