Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1 Statens Vegvesen som byggherre Hanne Rønneberg, (avtroppende) styreleder EBA ((Nyvalgt) styremedlem RIF) eller får vi lov til å vi kalle dere kunde??

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1 Statens Vegvesen som byggherre Hanne Rønneberg, (avtroppende) styreleder EBA ((Nyvalgt) styremedlem RIF) eller får vi lov til å vi kalle dere kunde??"— Utskrift av presentasjonen:

1 1 Statens Vegvesen som byggherre Hanne Rønneberg, (avtroppende) styreleder EBA ((Nyvalgt) styremedlem RIF) eller får vi lov til å vi kalle dere kunde??

2 2 Statens Vegvesen er en av våre viktigste, kontinuerlige kunder! Ikke vår mest lønnsomme….. Til tider ganske så utfordrende…

3 3 HMS På pluss-siden Vilje! Prøveprosjektet i Region Midt På minus-siden Lite omfang Tiden det tar, alt som skal utredes før realisering Fokus på straffepoeng, mindre fokus på motivasjon og trivsel (pisk kontra gulrot) HMS ikke kriterium som teller på Bjørvika eller Sinsen Ulven? Fokus på tall og statistikk, ikke adferd og holdninger… Hovedutfordring til oss alle: Ikke etablert sikkerhetskultur, må få det innunder huden! B onusprogram HMS Pilot utgave 16.09.2005

4 4 Etikk og omdømme På pluss-siden Seriøsitetsprosjektet i næringen Interne prosesser og bevisstgjøring i de enkelte bedriftene EBAs etikk-arbeid i lokalavdelingene På minus-siden At SVV mangler som aktør i seriøsitetsprosjektet –Det er problematisk å sikre at utenlandske arbeidstagere mottar lønnen de har krav på! Forholdene som etterforskes av økokrim for kartellmistanker nærmer seg et 10-års jubileum… –Oppfatter at SVV sliter med å ha tillit til oss før dette er avklart! –Her skiller Statens Vegvesen seg fra øvrige kunder –Bør vi ikke nå legge dette bak oss?! La oss komme videre i relasjonene..

5 5 Kontraktsformer På pluss-siden SVV er åpen for å diskutere og utprøve alternative og nye kontraktsformer –Totalentrepriser –Målpriskontrakter –Samle kontrakter –OPS –To konvolutt-systemet på Sinsen Ulven der annet enn pris teller –Prosjektfinansiering?? På minus-siden Utviklingen innen dette tar tid!! –Gjennomføringsevnen hos SVV er mangelfull.. Tradisjonell kontraktsform hemmer utvikling og innovasjon –Stimulerer ikke til alternative løsninger –Ulik behandling av forbehold Blir utførelses-entrepriser en kvasi- modell? –Store forbedringspotensialer i relasjonsbygging innen totalentrepriser – vi må finne arbeidsformen..

6 6 Rekruttering På pluss-siden Søknaden til våre fag ved NTNU er bedre enn noen sinne! –Kvaliteten på studentene tilsvarende Næringens bedrifter øker i attraktivitet –Ref årlige Universum undersøkelser På minus-siden  Private aktører sliter mindre med rekrutteringen enn de offentlige  På den positive siden (men kanskje på den negative for oss..): Når vegvesenet til slutt kun benytter seg av utenlandske entreprenører er våre evt rekrutteringsproblem løst!


Laste ned ppt "1 Statens Vegvesen som byggherre Hanne Rønneberg, (avtroppende) styreleder EBA ((Nyvalgt) styremedlem RIF) eller får vi lov til å vi kalle dere kunde??"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google