Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF ”Utenfra” erkjenner vi at: Omstillingen i SVV har kostet – både på organisasjons- og individnivå. Det tar.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF ”Utenfra” erkjenner vi at: Omstillingen i SVV har kostet – både på organisasjons- og individnivå. Det tar."— Utskrift av presentasjonen:

1 Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF ”Utenfra” erkjenner vi at: Omstillingen i SVV har kostet – både på organisasjons- og individnivå. Det tar tid å endre, særlig for store organisasjoner. Vi er likevel utålmodige. Dere begynner å komme i gang igjen, stor aktivitet nå Dere har tapt mye kompetanse og trenger spesielt styrking av bestillerkompetansen framover.

2 Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF RIF sier om og om igjen: Vi trenger en kompetent bestillerfunksjon. Vi trenger en oppdragsgiver som har nok kompetanse til å vite hva som bestilles, kunne være en dialogpartner, med i utvikling og avgjørelser som er avgjørende for prosjekt- og produktkvalitet. SVV sier: rådgiverne må ha høy kompetanse, og blir sterkere til å bistå med bestillerfunksjonen.

3 Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF Vi har behov for at dere er tydelige på hvor dere skal, hva dere ønsker av samarbeidet med oss. Hvilken rolle ønsker dere at vi skal ha framover? Hvilke samarbeidsformer foretrekker dere med vårt miljø? Totalentrepriser løser ikke alt………

4 Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF Hva mener dere med sektoransvar? Hva innbefatter dette fram til 2020? Rekruttering Faglig utvikling Innovasjon Samarbeidsarenaer FoU ?

5 Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF Egenprosjekteringens omfang Omfanget kan utgjøre en trussel for deler av bransjen. Hva er fakta nå på volum i forhold til tidligere? Hvor stor andel skal foregå i egen regi? Er det mer effektivt og lønnsomt med egenprosjektering enn kjøp av eksterne konsulenter? Stilles det krav til interne som til eksterne?

6 Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF Sitat fra et stort RIF-firma: ”Statens vegvesen er en av våre viktigste oppdragsgivere, men også en av våre største konkurrenter”

7 Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF FoU Hva er ”unike forskningsmiljø”? Hva er kriterier for valg mellom offentlig anbud eller forskningsprosjekt? For oss er det viktig at disse grenseflatene defineres.

8 Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF Hva slags oppdragsgivere ønsker vi oss? En oppdragsgiver som har nok kompetanse til å være dialogpartner En som forstår at langsiktighet er viktig og som deler erfaring og kompetanser, har åpne kort En som vi kan samhandle med på flere oppdrag. En som forstår at det å tyne kortsiktig på pris gir dårlige resultater på sikt. Som har et realistisk forhold til hva som gjør at konsulentmiljøer kan bestå En som fokuserer på teamarbeid, er løsningsorientert – ikke kontroll-orientert.


Laste ned ppt "Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF ”Utenfra” erkjenner vi at: Omstillingen i SVV har kostet – både på organisasjons- og individnivå. Det tar."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google