Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NNK- Rus. Skal være en praksisrettet veiledningstjeneste for planarbeid knyttet til rusforebyggende og rusbehandlingsrelatert arbeid i kommunene. Kommunetorget.no.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NNK- Rus. Skal være en praksisrettet veiledningstjeneste for planarbeid knyttet til rusforebyggende og rusbehandlingsrelatert arbeid i kommunene. Kommunetorget.no."— Utskrift av presentasjonen:

1 NNK- Rus

2 Skal være en praksisrettet veiledningstjeneste for planarbeid knyttet til rusforebyggende og rusbehandlingsrelatert arbeid i kommunene. Kommunetorget.no skal gi innblikk i; 1. Ulike kommunale plantyper 2. Prosesshjelpemidler og planverktøy 3. Interaktive tjenester til hjelp i planarbeidet Statlige planer Kommuneplan Rusmiddelpol.h. plan Individuelle planer Iverksetting Medvirkning Fagforståelse Rulleringer Veiledere Spørsmål/svar Kronikk og debatt Eksempel kommuner (praksiseksempler og kontakt)

3 Bakgrunn og samarbeid:  Registrete behov fra praksisfeltet  Politiske føringer; NOU 2003:4, Regjeringens handlingsplan 2003-2005 og Sosial- og helsedirektoratet peker på at det er behov for at rusforebyggende - og mer behandlingsrelatert tematikk må forankres i kommunalt planverk  Erfaringer med interaktive tjenester bla forebygging.no  Nær kontakt med planfaglige og rusfaglige miljøer i Norge – kombinere dette

4 Mål:  Styrke styringsredskapene for kommunene slik at rusrelaterte problemstillinger blir ivaretatt på en faglig og hensiktsmessig måte.  Bidra til at ansatte i kommunene og lokalpolitikere får mer kompetanse om rusforebyggende - og behandlingsrelaterte problemstillinger.  Bidra til at ansatte i kommunene får prosesshjelp til å gjennomføre ulike rusrelaterte planer.  Bidra til at helheten mellom de ulike rusrelaterte planer blir ivaretatt (tverrsektorielt, politisk, administrativt og faglig). Målgrupper for Kommunetorget.no:  Fagfolk i kommunene som er involvert i ulike rusplaner  Ledelsesnivået i kommunene  Lokalpolitikere  Brukerne

5 Foreløpig design:

6

7 Tidsplan: Åpning desember 2006 Videreutvikling i dialog med brukerne 2007 –


Laste ned ppt "NNK- Rus. Skal være en praksisrettet veiledningstjeneste for planarbeid knyttet til rusforebyggende og rusbehandlingsrelatert arbeid i kommunene. Kommunetorget.no."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google