Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Matteus 2,1-12.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Matteus 2,1-12."— Utskrift av presentasjonen:

1 Matteus 2,1-12

2 Matteus 2,1-12 Da Jesus var født i Betlehem i Judea, på den tiden Herodes var konge, kom noen vismenn fra Østen til Jerusalem og spurte: «Hvor er jødenes konge som nå er født? Vi har sett stjernen hans gå opp, og vi er kommet for å hylle ham.» Da kong Herodes hørte det, ble han svært urolig, og hele Jerusalem med ham. Han kalte sammen alle overprestene og folkets skriftlærde og spurte dem ut om hvor Messias skulle bli født.  «I Betlehem i Judea», svarte de, «for slik står det skrevet hos profeten:                 Du Betlehem i Juda land er slett ikke den ringeste av fyrstene i Juda.For fra deg skal det komme en fyrste som skal være hyrde for mitt folk Israel.» (Mika 5,1)

3 Matteus 2,1-12 Da kalte Herodes vismennene til seg i all stillhet og spurte dem nøye ut om tiden da stjernen hadde vist seg. Så sendte han dem til Betlehem og sa: «Dra av sted og forhør dere nøye om barnet! Og når dere har funnet det, så meld fra til meg, for at også jeg kan komme og hylle det.»  Da de hadde hørt kongens ord, dro de av sted. Og se, stjernen som de hadde sett gå opp, gikk foran dem inntil den ble stående over stedet der barnet var. Da de så stjernen, ble de fylt av jublende glede. De gikk inn i huset og fikk se barnet hos moren, Maria, og de falt på kne og hyllet ham. Så åpnet de skrinene sine og bar fram gaver til barnet: gull, røkelse og myrra. Men i en drøm ble de varslet om at de ikke måtte vende tilbake til Herodes, og de tok en annen vei hjem til sitt land. 

4 Betlehem Mika 5,1: ”Du, Betlehem, Efrata, minst blant slektene i Juda! Fra deg lar jeg en hersker over Israel komme.  Hans opphav er fra gammel tid, fra eldgamle dager.” Matteus 2,6: ”Du Betlehem i Juda land er slett ikke den ringeste av fyrstene i Juda. For fra deg skal det komme en fyrste som skal være hyrde for mitt folk Israel.» Lukas 2,4: ”Josef dro da fra byen Nasaret i Galilea opp til Judea, til Davids by Betlehem…”

5 Betlehem

6 Kong Herodes

7 Vismenn fra Østen

8 ”Folkeslag skal gå mot ditt lys, konger gå mot din soloppgang.”
Vismenn fra Østen Jesaja 60,3: ”Folkeslag skal gå mot ditt lys, konger gå mot din soloppgang.” Salme 72,10: ”Konger fra Tarsis og fjerne kyster skal sende skatt til ham. Kongene i Saba og Seba skal komme med gaver.”

9 Vismenn fra Østen

10 Betlehemsstjernen

11 Betlehemsstjernen 4.Mos.24,17:
”Jeg ser ham, men ikke nå, jeg skuer ham, men ikke nær. En stjerne stiger opp fra Jakob, en kongsstav løfter seg fra Israel.           Han skal knuse Moabs tinninger og skallen på alle sønner av Set. Hebreerne 1,1: ”Mange ganger og på mange måter har Gud i tidligere tider talt til fedrene gjennom profetene.  Men nå, i disse siste dager, har han talt til oss gjennom Sønnen….”

12 Hva passer best på Gud – ”nytt” eller ”gammelt”?
”Den som er i Kristus, er en ny skapning. Det gamle er borte, se, det nye er blitt til!”  2.Kor.5,17


Laste ned ppt "Matteus 2,1-12."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google