Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Heksenes hevn (273 sider) Voktorens forbanelse (352 sider)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Heksenes hevn (273 sider) Voktorens forbanelse (352 sider)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Heksenes hevn (273 sider) Voktorens forbanelse (352 sider)
Den siste lærling Heksenes hevn (273 sider) Voktorens forbanelse (352 sider) DEN SISTE LÆRLING er skrevet av Josephh delaney.

2

3 joseph henry delaney 1945, Lancashire, England ungdomsforfatter
Skummel opplevelse 25 land, 1 million Film, Warner Bros science fiction lærer Novelle nr 2 Adversel : bør ikke leses etter mørkets frembrud Han blei født i Han er oppvokst i Lancashire. Han er ungdomsforfatter og skriver for ungdommer og unge voksne. Han har skreve serien den siste lærling så består av 10 bøker men bok nr 11 e på vei. Han hadde en skummel opplevelse da han va liten. Han hadde et mareritt der han satt i stuå og plutselig blei det mørkere og det kom en kaldt bris gjennom rommet, det kom opp skumle skygger fra kjelleren som prøvde og dra han ned i kjelleren. det skumle me dette var at broren drømte det samme. Bøkene hans har blitt selgt til 25 land og de har solgt godt øve 1 million eksemplarer, og bok nr 2 inneholde 352 sider. Den fuste bokå hans blir te film så e laga av Warner Bros. Han skreiv i begynnelsen nogen science fiction tekster før, han gikk øve te fantasi det var då karierren hans begynnte. Han va engelsk lærer og han va det i heile 15 år. Ette han hadde skreve novelle nr 2 pensjonerte han seg av som lærer og begynnte og skrive for fullt. Då kom de store pengene fram. Han prøvde litt me andre noveller og sjangere før fantasi men det hva ikke det retta for han. I hver av bøkene så står det på coveret en advarsel om at bøkene ikke burde leses etter mørkets frembrud.

4 hvordan han skriver Språk Sjanger Målgruppe
Tema (hva han egentlig skriver om?) Han har en god evne te å blanna, mytologi, spenning, grøsser, skumle scener og han klare å blanda alt dette te en god blandig så eg tror e ein av grunnane te at bøkene hans e så gode. Han har passe med dialoger og beskrive ikke så sykt mye. Han bruke komma, punktum og utropstegn ofte og på en kontrolert måte. Men grunn nr 1 te at bøkene e så gode e definetivt at han klare å skriva sånn at du ser for deg handlingane mye bedre en det du gjør med vanlige bøker! Eg e ganske sikker på at dette e ein av di store grunnane te at bøkene har blitt så populære. Åsså at spenningen e alti der. Uansett så jobbe det seg opp mot en spennings topp å det e flere spennings topper gjennom bøkene. Bøkene hans e definetivt, fantasi, men han har klart og blant inn skrekk, spenning, øvetro, og grøsser, å måten han får dette te å passa perfekt I sammen e en av faktorane så gjør serien så gode. Eg tror at bøkene e skreve for ungdommer og kankje helst gutter, grunnen te eg tror dette e fordi at hoved personen e gutt og han e ungdum. Men disse bøkene kan leses av alle så like fantasi, skrekk å e litt modig! Til og me om du e 60 sånn så forfatteren han e litt eldre en det og! Eg tror forfatteren hviste at disse bøkene kan likes av de fleste som liker fantasi og grøsser. Eg tror at forfatteren har prøvd å formidla noge me serien. eks at me ikkje burde stola på kem så helst. forfatteren hvise dette med at Thomas blir svikta av morå, og Alice den einaste vennen han hadde fått seg. Morå hviste at faren hva sjuende sønn å det hva den einaste grunnen te at hu gifta seg me han, bare får han hva sjuende sønn, og den einaste grunnene te at hu fødte 6 barn hva bare får å få nr 7 Thomas så då blir sjuendesønn av sjuende sønn. Så på en måte hva heile forholde til faren og de 6 barna falskt. Moren lyver for Thomas. Eg tror også at forfatteren prøver å hvisa at me bør tenka oss om 2 ganger før me gjør noge så kan få konsekvenser. Dette hvise forfatteren med at Thomas hørte på Alice og Mor Malking om å sleppe Mor Malking fri når vokteren var på et oppdrag... Han velger og høre på dem selv om de er på det onde siden. Dette vil han få alvorlige konsekvenser seinare for Thomas å han må nesten betale me sitt eget liv og holle på å dra ned vokteren i suge.

5 handlingsreferat Hovedperson Oppgave Fiender
Sjuende sønn av sjuende sønn For og bli vokter? Alice Mor Malkin Hvor? Utdrag Ascgehoug (forlag) Negativt Posetivt Hovedpersonene er Thomas Ward som er 13 år og er sjuende sønn av sjuende sønn, noe som betyr at han er den eneste som kan ta denne jobben. Det er hans skjebne. Andre viktige roller er Alice som følger han gjennom heile serien og i bok 1 og 2 er Mor Malkin, the bane og vokteren viktige roller. Oppgaven til Thomas er og lære seg opp til og bli vokter siden den gammle vokteren sin tid renner ut. Seinere må Tomas jobber mer og mer på aleine hånd, det er en vanskelig jobb og den er ekstremt slitsom og ekstremt farlig. Du får ikke sett familien din ofte og du har lite fritid. Fiendene til Thomas er mange. Han har Mor Malkin og the bane som er noen av de mektigste han treffer på i begynnelsen i serien. Alle spøkelsene, ghastene og alle andre øvernaturlige vesen er mot voktoren. Han har også nesten alle prestene mot seg å mange av de religiøse mennene. En vokter har egentlig ikke låv til og bruke magiske krefter, men på samme tid så må du være sjuende sønn av sjuende sønn for å bli vokter. Grunnen til dette er at du har øvernaturlige krefter då. Du kan se og føle ting som andre ikke kan. Du kan snakke me de døde. Og du har mange andre evner. Vokteren skal egentlig ikke bruke noe av dette men det er nødvendig for og øverleve som vokter. For å bli vokter MÅ du være sjuende sønn av sjuende sønn. Det er bra om du er venstre hendt også, ha grønne øyne e et pluss åsså må du være MODIG!! Alice er den jenta som du aldri er sikker på hvor du har henne. Hun er halveis ond og halveis god, Thomas blir litt små forelsket i denne jenta og det vil koste han MYE! Mor Malkin er en heks som lever på barne blod og barne knokler. Hun vil bli den største fienden til Thomas i bok 1. Bøkene skal være et par hundre år tilbake i tid. Det tar sted på lancheaster. Nå ska eg lesa to utdrag fra bokå. Dette e starten på bokå sånn starte den... Det negative med å ver vokter e at du ikke får sett familien din ofte og du må jobba aleina. Det e en farlig jobb og den har tatt livet av mange. Du får mange mot deg, alle øvernaturlige vesner, prester og religiøse mennesker. Du må lære deg å leve av ost på flere dager om gang en. Det e noge posetivt og med å ver en vokter og . Det e en sjelden jobb og du e enn av få som får oppleve dette. Det er en rolig jobb og du slepper og jobbe me andre noe som kan være posetivt og negativt. Du kan få gaster til å gjør ting for deg, dette har vokteren gjort, han har fått en gast te å laga mat te han kver mårning når han e hjemma.

6 kilder her kan du lesa boken gratis! (webside)

7 takk for meg! Takk for at du hørte på Oppsumering
Bør leses!! (det står på engelsk) Anbefales på det sterkeste! 1-10? 8’er 10 bøker Tilligsbøker Hvis du e en så har litt sans for skrekk, spenning og ikkje minst fantasi så bør du lese denne serien. Du kan laste den ned fra innternet men den e då på engelsk. Eller du kan ta en tur ned te biblioteket der har di heile serien. Eg anbefale denne serien på det sterkeste. Eg har bare lest en serie så e bedre! Fra 1-10 så får denne serien en sterk 8’er Serien består av 10 bøker nr 11 kommer snart ut! Og filmen til den første boken kommer ut i år. Det er også 2 tilligs bøker.


Laste ned ppt "Heksenes hevn (273 sider) Voktorens forbanelse (352 sider)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google