Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig

2 1. Da jeg kom hjem og la meg ned på (sofa) sofaen, følte jeg meg verre. 2. Jeg måtte legge meg på (sofa) en sofa i møbelforretningen, for jeg følte meg svimmel. 3. Han er (lege) lege, og jeg er (lærer) lærer.

3 4. Damen sier: ”(fastlege) fastlegen din er på kurs, og (vikar) vikaren har ingen ledige (time) timer.” 5. Klokka halv tolv ankommer jeg Oslo (legevakt) legevakt. 6. På (legevakt) legevakten kan det være vanskelig å få time. 7. Man kan si mye bra om (helsesystem) helsesystemet i Norge.

4 8. De tragiske (historie) historiene blir blåst opp med fete (type) typer i (avis) avisene. 9. Denne (form) formen for (mediedekning) mediedekning kan bidra til å gi et skjevt bilde av (situasjon) situasjonen. 10. (diskusjon) Diskusjonen om alternativ (medisin) medisin versus (skolemedisin) skolemedisin arter seg ulikt fra (land) land til (land) land.

5 11. Det var ikke lov til å drive bestemte (form) former for (behandling) behandling. 12. En rekke alternative (behandlingsmåte) behandlingsmåter ble etter hvert akseptert. 13. Loven kom for å ivareta folks (sikkerhet) sikkerhet. 14. Over (halvpart) halvparten av nordmenn oppsøker (tilbyder) tilbydere av alternativ (medisin) medisin.

6 15. Dagens (samfunn) samfunn er rart på mange måter. 16. (samfunn) Samfunnet vi lever i nå, er rart på mange måter. 17. (samfunn) Et samfunn som dette er et samfunn mange ikke ønsker seg.

7 18. Hva slags (samfunn) samfunn ønsker vi egentlig? 19. Følger du med i (samfunn) samfunnet? 20. Han har gått inn i (samfunn) et samfunn som virker ganske lukket.


Laste ned ppt "Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google