Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig

2 1. Da jeg kom hjem og la meg ned på (sofa) sofaen, følte jeg meg verre
1. Da jeg kom hjem og la meg ned på (sofa) sofaen, følte jeg meg verre. 2. Jeg måtte legge meg på (sofa) en sofa i møbelforretningen, for jeg følte meg svimmel. 3. Han er (lege) lege, og jeg er (lærer) lærer.

3 4. Damen sier: ”(fastlege) fastlegen din er på kurs, og (vikar) vikaren har ingen ledige (time) timer.” 5. Klokka halv tolv ankommer jeg Oslo (legevakt) legevakt. 6. På (legevakt) legevakten kan det være vanskelig å få time. 7. Man kan si mye bra om (helsesystem) helsesystemet i Norge.

4 8. De tragiske (historie) historiene blir blåst opp med fete (type) typer i (avis) avisene. 9. Denne (form) formen for (mediedekning) mediedekning kan bidra til å gi et skjevt bilde av (situasjon) situasjonen. 10. (diskusjon) Diskusjonen om alternativ (medisin) medisin versus (skolemedisin) skolemedisin arter seg ulikt fra (land) land til (land) land.

5 11. Det var ikke lov til å drive bestemte (form) former for (behandling) behandling. 12. En rekke alternative (behandlingsmåte) behandlingsmåter ble etter hvert akseptert. 13. Loven kom for å ivareta folks (sikkerhet) sikkerhet. 14. Over (halvpart) halvparten av nordmenn oppsøker (tilbyder) tilbydere av alternativ (medisin) medisin.

6 15. Dagens (samfunn) samfunn er rart på mange måter. 16
15. Dagens (samfunn) samfunn er rart på mange måter. 16. (samfunn) Samfunnet vi lever i nå, er rart på mange måter. 17. (samfunn) Et samfunn som dette er et samfunn mange ikke ønsker seg.

7 18. Hva slags (samfunn) samfunn ønsker vi egentlig. 19
18. Hva slags (samfunn) samfunn ønsker vi egentlig? 19. Følger du med i (samfunn) samfunnet? 20. Han har gått inn i et samfunn som virker ganske lukket.


Laste ned ppt "Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google