Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

O PPGAVE 41 Side 173 og 174 Sett inn ord som passer, både innholdsmessig og grammatisk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "O PPGAVE 41 Side 173 og 174 Sett inn ord som passer, både innholdsmessig og grammatisk."— Utskrift av presentasjonen:

1 O PPGAVE 41 Side 173 og 174 Sett inn ord som passer, både innholdsmessig og grammatisk.

2 F AMILIE I ENDRING Familielivet har gjennomgått en rekke endringer de siste tiårene. Husmorsamfunnet er avviklet, men faktisk er det bare ett av fem par med småbarn hvor begge jobber fulltid. Det vanlige er at familiene har en og en halv inntekt til sammen. Kvinnen jobber som oftest deltid og har hovedansvaret for hjemmet.

3 F AMILIE I ENDRING Hun viderefører slik en modernisert husmorversjon, selv om mannen gjør mer husarbeid enn tidligere. Norge skårer høyt på deltagelse i yrkeslivet for både kvinner og menn, sammenlignet med de fleste andre land i Europa. Høy inntekt og lang utdanning øker sannsynligheten for å bruke vaskehjelp i hjemmet, ifølge Tidsbrukundersøkelsen 2000 fra SSB.

4 F AMILIE I ENDRING Men siden det i en del miljøer ikke oppfattes som stuerent med vaskehjelp, er det flere par og familier som organiserer hverdagen sin på andre måter. For mange blir det svært viktig å samarbeide og å dele på oppgavene så mye det lar seg gjøre, uten at verken kvinnen eller mannen jobber mindre eller takker nei til spennende jobboppdrag. Men fortsatt er det altså kvinnene som bruker mest tid på husarbeid i Norge.


Laste ned ppt "O PPGAVE 41 Side 173 og 174 Sett inn ord som passer, både innholdsmessig og grammatisk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google