Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer- kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre forskjellige.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer- kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre forskjellige."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer- kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre forskjellige handlinger. NXT` en

3 Høytaler. Slik at du kan lage programmer med lyder og høre dem når du kjører programmet. Hovedenheten har: tre motorporter: Port A, B og C. fire sensorporter nummerert fra 1-4. USB-kontakt slik at du kan koble til PC´en.

4 NXT-brikken er robotens hjerne Orange knapp: Slå på/ Enter/ Kjør. Lyse grå knapper: For å velge venstre eller høyre i menyen. Mørk grå knapp: Tøm/ Gå tilbake/ Slå av. NXT display I displayet kan du se ulike bilder, symboler og tekst.

5 - lar roboten føle omgivelsene rundt seg og kan også brukes som startknapp for programmene dine. Trykksensor

6 - gir roboten din ører. Den måler lyd i antall desibel og kan brukes til å få roboten til å utføre oppgaver på lydsignal. - lar roboten føle omgivelsene rundt seg og kan også brukes som startknapp for programmene dine. Lydsensor

7 Lyssensor - gir roboten “fargesyn”. Den kan skille mellom lyse og mørke farger og kan programmeres til å f.eks. følge en svart stripe på gulvet, ta med seg kun den røde ballen og kjøre kun når det er lys.

8 Ultrasonisk sensor - gir roboten øyne og muligheten til å “se” objekter på avstand. Den kan brukes til f.eks. å unngå objekter, navigere seg ned en bane med vegger eller oppdage om et objekt beveger seg.

9 Motoren - gir roboten din muligheten til å bevege seg. Innebygd rotasjonssensor gir presis og nøyaktig kontroll.

10 Mindstorms NXT programmet LEGO® MINDSTORMS® NXT programmet lar deg programmere NXT roboten og laste programmet over til NXT enheten via USB eller Blåtann. I programmet er det byggeinstruksjoner og programmerings veiledninger.

11 Ekstra oppgave: Hvor fort kan du få roboten til å kjøre????


Laste ned ppt "NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer- kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre forskjellige."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google