Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NXT`en NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer-kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NXT`en NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer-kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 NXT`en NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer-kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre forskjellige handlinger.

3 Hovedenheten har: • tre motorporter: Port A, B og C.
• fire sensorporter nummerert fra 1-4. • USB-kontakt slik at du kan koble til PC´en. Høytaler. Slik at du kan lage programmer med lyder og høre dem når du kjører programmet.

4 NXT-brikken er robotens hjerne
• Orange knapp: Slå på/ Enter/ Kjør. • Lyse grå knapper: For å velge venstre eller høyre i menyen. • Mørk grå knapp: Tøm/ Gå tilbake/ Slå av. NXT display I displayet kan du se ulike bilder, symboler og tekst.

5 Trykksensor - lar roboten føle omgivelsene rundt seg og kan
også brukes som startknapp for programmene dine.                                                  

6 Lydsensor - gir roboten din ører. Den måler lyd i antall
desibel og kan brukes til å få roboten til å utføre oppgaver på lydsignal. - lar roboten føle omgivelsene rundt seg og kan også brukes som startknapp for programmene dine.

7 Lyssensor - gir roboten “fargesyn”. Den kan skille
mellom lyse og mørke farger og kan programmeres til å f.eks. følge en svart stripe på gulvet, ta med seg kun den røde ballen og kjøre kun når det er lys.

8 Ultrasonisk sensor - gir roboten øyne og muligheten til å “se”
objekter på avstand. Den kan brukes til f.eks. å unngå objekter, navigere seg ned en bane med vegger eller oppdage om et objekt beveger seg.

9 Motoren - gir roboten din muligheten til å bevege seg. Innebygd
rotasjonssensor gir presis og nøyaktig kontroll.

10 Mindstorms NXT programmet
LEGO® MINDSTORMS® NXT programmet lar deg programmere NXT roboten og laste programmet over til NXT enheten via USB eller Blåtann. I programmet er det byggeinstruksjoner og programmerings veiledninger.

11 Ekstra oppgave: Hvor fort kan du få roboten til å kjøre????


Laste ned ppt "NXT`en NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer-kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google