Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Koordinatsystemet Forarbeid til Newton-besøk. Hvordan finner du sjørøverskatten? Legger vi et rutenett på et kart, kan vi finne fram til alle steder på.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Koordinatsystemet Forarbeid til Newton-besøk. Hvordan finner du sjørøverskatten? Legger vi et rutenett på et kart, kan vi finne fram til alle steder på."— Utskrift av presentasjonen:

1 Koordinatsystemet Forarbeid til Newton-besøk

2 Hvordan finner du sjørøverskatten? Legger vi et rutenett på et kart, kan vi finne fram til alle steder på kartet ved å telle streker bortover eller oppover. Kilde: www.skolenettet.no

3 Startsted på skattekartet Et startsted på et rutenett kalles origo. Rutenettet gjør det lettere å telle skritt fra origo og fram til skatten. Kilde: www.skolenettet.no

4 Tall gjør det lettere å finne skatten Et rutenett med origo kalles et koordinatsystem. Koordinatsystemet gjør det mulig å finne fram til et punkt på en flate. Hvor er skatten her? Kilde: www.skolenettet.no

5 Akser De to linjene som går gjennom origo kalles akser. Kilde: www.skolenettet.no Førsteakse (x-akse) ligger flatt. Andreakse (y-akse) går oppover. Langs aksene kan vi sette på tall.

6 Punkter Når vi setter punkter i koordinatsystemet, starter vi med førsteaksen (x) og så tar vi andreaksen (y). Eks. Punkt P: (3,4) Eks. Punkt R: (-3,-2) Klarer du punkt S?

7 Tid for finne skatten! Bruk neste bilde av Leinesfjord med koordinatsystem. Noen elever «gjemmer» en skatt ved å ta ut koordinater. De andre skal beskrive hvor skatten ligger ut fra koordinatene.

8 Nils Kr. Rossing

9 Eksempel (for lærer) Enklest: Skatten min ligger i punktet (6,3). Hvor er den? Den ligger litt til høyre utenfor inngangen til rådhuset. Mer avansert: Man tenker seg hver rute delt i 10 og underdeler: Skatten min ligger i punktet (46,44). Hvor er den? Den ligger i den røde bilen på parkeringsplassen utenfor kulturskolen.


Laste ned ppt "Koordinatsystemet Forarbeid til Newton-besøk. Hvordan finner du sjørøverskatten? Legger vi et rutenett på et kart, kan vi finne fram til alle steder på."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google