Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Algebra Koordinatsystem. Hvordan finner du sjørøverskatten? Legger vi et rutenett på et kart, kan vi finne fram til alle steder på kartet ved å telle.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Algebra Koordinatsystem. Hvordan finner du sjørøverskatten? Legger vi et rutenett på et kart, kan vi finne fram til alle steder på kartet ved å telle."— Utskrift av presentasjonen:

1 Algebra Koordinatsystem

2 Hvordan finner du sjørøverskatten? Legger vi et rutenett på et kart, kan vi finne fram til alle steder på kartet ved å telle streker bortover eller oppover. Hva må vi kjenne til for å kunne gjøre dette? Kilde: www.skolenettet.no Jo, vi må ha et startsted som er kjent.

3 Se startstedet på skattekartet Et slikt startsted på et rutenett kaller vi origo. Rutenettet gjør det lettere å telle skritt fra origo og fram til skatten. Hvordan kan vi gjøre det enda lettere? Kilde: www.skolenettet.no Ved å sette tall på rutenettet.

4 Se skattekartet med tall som letter tellingen Et rutenett med origo kalles et koordinatsystem. Koordinatsystemet gjør det mulig å finne fram til et punkt på en flate. Kilde: www.skolenettet.no

5 De to linjene som går gjennom origo kalles akser. Førsteakse går bortover mot høyre og andreakse går oppover. Langs aksene kan vi sette måltall akkurat som på en linjal. Kilde: www.skolenettet.no

6 Tid for finne skatten! Dette må prøves i praksis. Bruk neste bilde med koordinat- systemet lagt over. Dere trenger noen i klassen til å: - gjemme skatten - lete etter den - sette ut markører etter hvert som man leter

7 9 8 7 6 5 4 3 2 1 01234567891011121314

8 8 7 6 5 4 3 2 1 0 012345678910111213


Laste ned ppt "Algebra Koordinatsystem. Hvordan finner du sjørøverskatten? Legger vi et rutenett på et kart, kan vi finne fram til alle steder på kartet ved å telle."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google