Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

GOD DAG!.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "GOD DAG!."— Utskrift av presentasjonen:

1 GOD DAG!

2 ULIKE ÅRSTIDER

3 SPØRSMÅL til LINERLE 1. Når kommer Linerla til Norge om våren? Linerla kommer til Norge i april. 2. Hvor er Linerla om vinteren? Den er ved Middelhavet. 3. Hvordan løper Linerla på bakken? Linerla løper fort på bakken. 4. Hvordan kan du kjenne igjen linerla når den løper på bakken? Den vipper på stjerten og nikker med hodet.

4 5. Hva spiser linerla? Den spiser insekter. 6. Hvor fanger linerla maten sin? Den fanger insekter både på marken og oppe i lufta. 7. Hvor har linerla reir? Den har reir f eks i et hull, en steinrøys, et vedlager, under en takstein, i motorrommet på en bil eller i en postkasse. 8. Hva er viktigst å tenke på for Linerla når den skal lage seg reir? Det viktigste er at det er vann i nærheten. 9. Hva skiller gulerle og vintererle fra linerle? Linerla har hvitt/svart/grått bryst, mens gulerla og vintererla har gult bryst.

5 SPØRSMÅL til LINERLA OG FUGLENES KRIG
1. Hvorfor erklærte fuglene krig mot de firbente dyra? De var uenige med dem. 2. Hvem ble valgt til leder for fuglene? Linerla ble valgt til leder for fuglene. 3. Hvorfor ble linerla forferdet da den så fienden? Deres egne soldater virket så små og ynkelige sammenlignet med de store firbente dyrene.

6 4. Hva skjedde med linerla når den ble redd?
Stjerten begynte å skjelve, og den nikket engstelig med hodet. 5. Hvem vant krigen? Fuglene vant krigen. 6. Hvorfor vant de? De vant pga sin flygeevne og mye list. 7. Hvorfor har linerla den dag i dag en spesiell måte å oppføre seg på? Hver gang den setter seg på bakken, blir den redd fordi den tenker på krigen.

7

8

9

10


Laste ned ppt "GOD DAG!."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google