Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

GOD MORGEN!. HVORDAN HAR DU DET I DAG? HVA HAR DU GJORT I FERIEN? HVOR HAR DU VÆRT? HVEM HAR DU VÆRT SAMMEN MED? HVA HAR DU SPIST OG DRUKKET I FERIEN?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "GOD MORGEN!. HVORDAN HAR DU DET I DAG? HVA HAR DU GJORT I FERIEN? HVOR HAR DU VÆRT? HVEM HAR DU VÆRT SAMMEN MED? HVA HAR DU SPIST OG DRUKKET I FERIEN?"— Utskrift av presentasjonen:

1 GOD MORGEN!

2 HVORDAN HAR DU DET I DAG? HVA HAR DU GJORT I FERIEN? HVOR HAR DU VÆRT? HVEM HAR DU VÆRT SAMMEN MED? HVA HAR DU SPIST OG DRUKKET I FERIEN?

3

4

5 PAKKIS kapittel 15 · økonom · ·å sette pris på noe · ·opprinnelig · ·mangfoldige armbånd · ·nysgjerrighet -Penger -yrke - verdisette - egentlig I - original nasjonalitet mange forskjellige armbånd følelse av interesse lure på noe

6 ·smykker · ·gammeldagse · ·naturfaglinja · ·å undervurdere · ·å rote med jenter · ·å finne på mye rart

7 ·deppa · ·ta avskjed · ·å forestille seg noe · ·rutine(arbeidsrutine) · ·bemerkning · ·uttalelse · ·eksplodere · ·å ta sorgen på forskudd

8

9

10

11

12

13

14 HEI, MITT NAVN ER... JEG SKULLE GJERNE HA BESTILT EN LEGE- /TANNLEGETIME. SKAL VI SE.... DET ER LEDIG EN TIME HOS DOKTOR NILSEN I MORGEN KL 11. PASSER DET?

15

16

17

18

19

20

21

22 Spørsmål til tekst uke 10 1.Hvor bor Neda? 2.Hvor lenge har Neda bodd der? 3.Hvem bor Neda sammen med? 4.Hva er Neda redd for? 5.Hvor jobber Aina Basilier Vaage? 6.hvor mange asylbarn i Rogaland lever unde skadelig, psykisk stress? 7.Hvilke tegn finner Vaage på at barna har sett forferdelige ting? 8.Hvilken klasse går Neda i ? 9.Hvor gammel er Neda? 10.Hva drømmer Neda om, som er en selvfølge for norske barn? asylmottaket i Dale i Rogaland. 9 år lillebroren, moren faren å bli sendt til hjem til hjemlandet På barne-og ungdoms- psykiatrisk poliklinikk. ca 100 barn får ikke Sove om natta Tør ikke forlate foreldrene Neda går i 5. klasse. Neda er 10 år gammel. Hun drømmer om feriereiser, fint hus, sitt eget rom, egen mobil og pc.

23 En ekstremt belastende situasjon for barna Neda Ibrahim har bodd i ni år på asylmottaket, og syns det er skum vet aldri om noen kommer og henter henne. Foto: Mohammed Alayoubi/NRK - Jeg liker egentlig å være i Norge, det er Norge som ikke liker m palestinske Neda. Hun er ti år gammel og veteran på Dale asylmotta - For noen dager siden kom politiet og tok venn men så fikk hun ikke gå, hun måtte dra tilbake til Tsjetsjenia, fo palestinske Neda. Dale asylmottak i Rogaland er Norges største. - Jeg er redd for at det samme skal skje med meg, sier hun, og syn er et litt skummelt sted å bo på. Ni år på mottaket Neda er statsløs palestiner og kom til Norge sammen med lillebrore faren i 2003. De har fått avslag på asylsøknaden sin. - Jeg har vært ni år i Dale, og har ikke fått opphold ennå, forkla Barnepsykiater Aina Basilier Vaage fra barne- og ungdomspsykiatris i Sandnes besøker asylbarna der de bor. En dag i uka er hun på Dal I over 20 år har Vaage fulgt asylbarn i Norge. Hun har sett en kla siste årene. Og hun frykter at flere av dem kan få psykiske skader - Det som er så alvorlig, er at de fortsatt lever i de traumene de fra, for de vet ikke om de får bli. Det er en ekstremt belastende situasjon, sier Vaage. Barn har sett forferdelige ting Aina Basilier Vaage sier at over 100 asylbarn bare i Rogaland leve skadeligpsykisk stress. Foto: Mohammed Alayoubi/NRK Mer enn 1000 barn har bodd sammen med foreldrene sine i over to år asylmottak. Foreldrene får ikke jobbe, de får ikke undervisning, o nok til å overleve Vaage har møtt bar sove om natta, de - Når barna får så påvirke både hjern ganske alvorlige p alvorlig på sikt, - Det er kort vei aggressive utbrudd Drømmen om ferietu Neda går kommer o det aller meste av livet sitt i, ikke vil ha dem her. - Jeg har vært i mange bursdager hos vennene mine, som har veldig fine hus og sitt eget rom og egne mobiler og pc-er, sier Neda. - Og så kan foreldrene deres hjelpe dem med lekser. Og ta dem med på reise i sommerferien. Det kan ikke mine gjøre. Jeg er alltid på Dale, sier hun.

24 SPØRSMÅL til teksten KARI OG OLA NORDMANN 1.Hva er typisk norsk. a.Hva sier teksten er typisk norsk? b.Hva tenker du er typisk norsk? 2.Hvordan blir Kari og Ola Nordmann beskrevet? 3.Hvordan blir tyskerne beskrevet? 4.Hvordan tror du franskmennene oppfører seg når de beskrives som amorøse? å spise pølse og lompe å bryte lover og regler De blir beskrevet som jordnære og naive. De blir beskrevet som nøyaktige. De er opptatt av kjærlighet, av det annet kjønn.

25 5.Hva heter Norges nasjonalfugl? 6.Hva heter Norges nasjonalfisk? 7.Hva tror du nordmenn savner av mat når de er i utlandet? 8.Hvilket instrument er typisk norsk? 9.Hva betyr ordet matpakke? 10.Hva betyr ordet dugnad? Norges nasjonalfugl heter Fossekallen. Norges nasjonalfisk er torsken. Jeg tror nordmenn savner brunost. Hardingfela er et typisk norsk instrument. Matpakke er det samme som niste. Man pakker inn mat for å kunne spise den et annet sted. Dugnad betyr å hjelpe til med arbeid uten å få betalt for det.


Laste ned ppt "GOD MORGEN!. HVORDAN HAR DU DET I DAG? HVA HAR DU GJORT I FERIEN? HVOR HAR DU VÆRT? HVEM HAR DU VÆRT SAMMEN MED? HVA HAR DU SPIST OG DRUKKET I FERIEN?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google