Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1 Kommunikasjon og samfunn Hva er et system? Et system består av et antall like eller ulike enheter, og der det er en viss avhengighet og forbindelse mellom.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1 Kommunikasjon og samfunn Hva er et system? Et system består av et antall like eller ulike enheter, og der det er en viss avhengighet og forbindelse mellom."— Utskrift av presentasjonen:

1 1 Kommunikasjon og samfunn Hva er et system? Et system består av et antall like eller ulike enheter, og der det er en viss avhengighet og forbindelse mellom de forskjellige enhetene. For at et system skal fungere som system, må det være en form for kommunikasjon mellom de forskjellige enhetene. I tekniske systemer skjer dette som regel i form av elektroniske, optiske eller trådløse signaler. Samfunn og næringsliv benytter og har gjort seg avhengig av mange former for kommunikasjon og kommunikasjonssystemer.

2 Systemer Eksempler på kjente tekniske systemer: Det offentlige telenettet er et stort, verdensomspennende teknisk system bestående av sentraler, transmisjonsutstyr og et nettverk av forbindelser (kabler, radioforbindelser og satellitter). Lokale datanett, LAN, er et system sammensatt av datamaskiner, svitsjer, rutere og kabelforbindelser. Satellittbaserte navigasjonssystemer er et system bestående av et antall satellitter som kommuniserer med enheter på bakken. Kringkasting av radio og TV er et system av senderstasjoner, kabler, antenner og mottakere. Mikroprosessoren er et system bestående av databusser og forbindelser mellom registre og ulike enheter.

3 Utviklingstrekk På nettsiden til Norsk telemuseum finner du den historiske utviklingen innenfor telekommunikasjon de siste 150 år. Der finner du også historiske bilder og filmklipp samt oppgaver om den telehistoriske utviklingen: TELEMUSEUM http://www.telemuseum.no

4 Standardisering Her finner du linker til de forskjellige standardiseringsorganisasjonene du finner i bak i bokas vedlegg: ITU ISO IEC IEE NSF NEK PTCENELEC ETSI http://www.itu.int http://www.iso.org http://www.iec.ch/ http://www.cenelec.org http://www.etsi.org http://www.ieee.org http://www.standard.no http://www.npt.no


Laste ned ppt "1 Kommunikasjon og samfunn Hva er et system? Et system består av et antall like eller ulike enheter, og der det er en viss avhengighet og forbindelse mellom."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google