Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nordisk utsyn, erfaringer fra samarbeid mellom nordiske hovedsteder Inger Marie Lid, Deltasenteret.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nordisk utsyn, erfaringer fra samarbeid mellom nordiske hovedsteder Inger Marie Lid, Deltasenteret."— Utskrift av presentasjonen:

1 Nordisk utsyn, erfaringer fra samarbeid mellom nordiske hovedsteder Inger Marie Lid, Deltasenteret

2 Nordisk nettverk Ønske om å bygge nettverk mellom de nordiske hovedstedene på temaet tilgjengelighet. København, Stockholm og Helsingfors hadde på dette tidspunkt etablert tilgjengelighetsprosjekt.

3 Hensikt med nettverket oppnå bedre tilgjengelighet forbedre arbeidsmetoder drøfte og vurdere løsninger lære av andres arbeid og strategier styrke det politiske presset for å få vedtatt strategier gjensidig inspirasjon se sammenheng mellom lovverk og praksis bruke hverandre i nettverket i det daglige arbeidet

4 Oppstart Første møtet ble holdt i København juni 2005. Befaring og diskusjoner: budsjetter strategier metodikk

5 København København skal være en tilgængelig by, hvor alle kan færdes trygt, sikkert og på uafhængig vis. Forudsætningen for at alle mennesker kan deltage og bidrage ligeværdigt i samfundslivet er, at de fysiske omgivelser er udformet ud fra en universel tankegang om tilgængelighed for alle og respekt for forskellighed.

6 Forholdene skal forbedres på alle områder, blant annet: Angi retningslinjer for tilgjengelighetsarbeidet, med henblikk på å bygge ned eksisterende barrierer og hindre at det lages nye barrierer. Sammenfatte og evaluere tidligere og nye tiltak. Bygge kompetanse på området Informere borgerne om gjennomføring av tiltak.

7 Stockholm Har som mål å bli verdens mest tilgjengelige hovedstad år 2010. Etablert et tilgjengelighetsprosjekt Tilgjengelighet innebærer at man selvstendig kan ta seg frem i det fysiske miljøet, og at man kan

8 Hva blir gjort? Flere tiltak gjennomføres, blant annet: Ombygging av fotgjengeroverganger Ombygning av bussholdeplasser ombygning av fortau og gågater, slik at de blir slette og stødige Eliminering av nivåforskjeller St. Julianprisen til næringsdrivende som har bedret tilgjengeligheten

9 Helsingfors Har utarbeidet tilgjengelighetsplan for 2005-2010 ”Helsingfors for alle” Knytter an til bærekraft strategien, ideen om sosialt bærekraftig utvikling.

10 Hva er gjort? Vedtatt en tilgjengelighetsstrategi Arbeider med planlegging, hva er de gode løsninger? SuRaKu – prosjektet: Samarbeid mellom 6 byer, bl.a. definisjon av tilgjengelighetskriterier og planleggingsanvisninger Byens tilgjengelighetsplan Lokale tilgjengelighetsplaner

11 Tema på møtene

12

13

14

15

16

17

18 nordisk idédugnad Brukerorganisasjo ner, fagmiljø og kompetansemiljø møttes i København og Lund for å teste ut ledelinjer og drøfte løsninger.

19 Hvordan spre informasjonen videre til andre storbyer? Nordisk work-shop i Oslo Kontakt mellom storby nettverk og hovedstadsnettverk? Studieturer til hverandre? Workshop i forskjellige byer om ulike tema Annet?


Laste ned ppt "Nordisk utsyn, erfaringer fra samarbeid mellom nordiske hovedsteder Inger Marie Lid, Deltasenteret."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google