Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nordisk utsyn, erfaringer fra samarbeid mellom nordiske hovedsteder Inger Marie Lid, Deltasenteret.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nordisk utsyn, erfaringer fra samarbeid mellom nordiske hovedsteder Inger Marie Lid, Deltasenteret."— Utskrift av presentasjonen:

1 Nordisk utsyn, erfaringer fra samarbeid mellom nordiske hovedsteder Inger Marie Lid, Deltasenteret

2 Nordisk nettverk Ønske om å bygge nettverk mellom de nordiske hovedstedene på temaet tilgjengelighet. København, Stockholm og Helsingfors hadde på dette tidspunkt etablert tilgjengelighetsprosjekt.

3 Hensikt med nettverket oppnå bedre tilgjengelighet forbedre arbeidsmetoder drøfte og vurdere løsninger lære av andres arbeid og strategier styrke det politiske presset for å få vedtatt strategier gjensidig inspirasjon se sammenheng mellom lovverk og praksis bruke hverandre i nettverket i det daglige arbeidet

4 Oppstart Første møtet ble holdt i København juni Befaring og diskusjoner: budsjetter strategier metodikk

5 København København skal være en tilgængelig by, hvor alle kan færdes trygt, sikkert og på uafhængig vis. Forudsætningen for at alle mennesker kan deltage og bidrage ligeværdigt i samfundslivet er, at de fysiske omgivelser er udformet ud fra en universel tankegang om tilgængelighed for alle og respekt for forskellighed.

6 Forholdene skal forbedres på alle områder, blant annet: Angi retningslinjer for tilgjengelighetsarbeidet, med henblikk på å bygge ned eksisterende barrierer og hindre at det lages nye barrierer. Sammenfatte og evaluere tidligere og nye tiltak. Bygge kompetanse på området Informere borgerne om gjennomføring av tiltak.

7 Stockholm Har som mål å bli verdens mest tilgjengelige hovedstad år Etablert et tilgjengelighetsprosjekt Tilgjengelighet innebærer at man selvstendig kan ta seg frem i det fysiske miljøet, og at man kan

8 Hva blir gjort? Flere tiltak gjennomføres, blant annet: Ombygging av fotgjengeroverganger Ombygning av bussholdeplasser ombygning av fortau og gågater, slik at de blir slette og stødige Eliminering av nivåforskjeller St. Julianprisen til næringsdrivende som har bedret tilgjengeligheten

9 Helsingfors Har utarbeidet tilgjengelighetsplan for ”Helsingfors for alle” Knytter an til bærekraft strategien, ideen om sosialt bærekraftig utvikling.

10 Hva er gjort? Vedtatt en tilgjengelighetsstrategi Arbeider med planlegging, hva er de gode løsninger? SuRaKu – prosjektet: Samarbeid mellom 6 byer, bl.a. definisjon av tilgjengelighetskriterier og planleggingsanvisninger Byens tilgjengelighetsplan Lokale tilgjengelighetsplaner

11 Tema på møtene

12

13

14

15

16

17

18 nordisk idédugnad Brukerorganisasjo ner, fagmiljø og kompetansemiljø møttes i København og Lund for å teste ut ledelinjer og drøfte løsninger.

19 Hvordan spre informasjonen videre til andre storbyer? Nordisk work-shop i Oslo Kontakt mellom storby nettverk og hovedstadsnettverk? Studieturer til hverandre? Workshop i forskjellige byer om ulike tema Annet?


Laste ned ppt "Nordisk utsyn, erfaringer fra samarbeid mellom nordiske hovedsteder Inger Marie Lid, Deltasenteret."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google