Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sanntids informasjonssystemer for kollektivtrafikken i Tromsø

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sanntids informasjonssystemer for kollektivtrafikken i Tromsø"— Utskrift av presentasjonen:

1 Sanntids informasjonssystemer for kollektivtrafikken i Tromsø
Seminar om universell utforming

2 Prosjektet ”Sanntids informasjonssystem”
Utgangspunkt: Få flere til å velge buss ved å gjøre busstilbudet attraktivt. 2001: Troms fylkeskommune søkte, på vegne av etatene i kollektivgruppa (Statens vegvesen, Troms fylkeskommune, Tromsø kommune og Tromsbuss AS), Samferdselsdepartementet om tilskudd. Fikk tilskudd til å innføre sanntids informasjonssystem på to linjer. Systemet var det første operative sanntidssystemet i Norge. Sanntids systemet ble åpnet juni 2003.

3 Utrusting På holdeplass: I bussene:
Flatskjerm som viser alle ruter, samt sanntid på rute 20 og 26. Skjermene viser planlagt tid for de nærmeste passeringer. Ved forsinkelse vil ”ny tid” komme opp på skjermen. I bussene: Display under tak som automatisk viser neste holdeplass. Utvendig høyttaler som annonserer hvilken linje som ankommer holdeplassen og hvor denne kjører videre. Innvendig høyttaler som annonserer neste holdeplass automatisk. Kjørecommuter – viser avstand til neste holdeplass.

4 Suksessfaktorer Kontinuerlig oppdatering av neste holdeplasser både visuelt og audiovisuelt. Utvendig opprop gir god informasjon, spesielt for svaksynte, om hvilken destinasjon bussen har. Passasjerene får bedre informasjon og dermed en tryggere reise. Et bedre tilbud til alle, ikke minst svaksynte og hørselshemmede.

5 Kritiske faktorer Strøm frem til leskur med sanntidsskjermer.
Tilkobling av odometer på bussene. Dårlig kvalitet på forsterker i bussene. Låsing av systemet på bussene. Fonter i skiltkassene ble forminsket etter at ny programvare ble installert. Unnlater å bruke systemet.

6 Veien videre Fra er alle bussruter på anbudskontrakt, og det vil stilles utvidete krav til universell utforming på alle ruter. Det legges opp til sanntids informasjonssystem på alle busslinjer. Lav-entrè med integrert kjørerampe for å unngå ”gapet” mellom buss og fortau. Taktil ledelinje på alle nye holdeplasser, samt oppgradering med tilsvarende utrusting på eksisterende.


Laste ned ppt "Sanntids informasjonssystemer for kollektivtrafikken i Tromsø"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google