Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Www.vfk.no Gang/sykkelveger langs fylkesveger og omklassifisering av fylkesveger. Vestfold fylkeskommune er positiv til å overta det driftsmessige og økonomiske.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Www.vfk.no Gang/sykkelveger langs fylkesveger og omklassifisering av fylkesveger. Vestfold fylkeskommune er positiv til å overta det driftsmessige og økonomiske."— Utskrift av presentasjonen:

1 www.vfk.no Gang/sykkelveger langs fylkesveger og omklassifisering av fylkesveger. Vestfold fylkeskommune er positiv til å overta det driftsmessige og økonomiske ansvaret for belysning og gang/sykkelveger langs fylkesvegene mot at deler av fylkesvegene omklassifiseres til kommunal veg.

2 www.vfk.no Vegbelysning og GS-veger Omklassifisering av veger Fra kommunene –Vegbelysning langs fylkesvegene består av 8604 stolper med armatur. Dette gir en årlig drift-/vedlikeholdskostnad på kr 6,4 mill. –Det er registrert totalt om lag 110 km gang/sykkelveg langs dagens fylkesveger. Dette gir en årlig drift-/vedlikeholdskostnad på kr 2,8 mill. Til kommunene –Omklassifisering av to kategorier fylkesveger: Fylkesveger i byområdene som hovedsakelig har en atkomstfunksjon. Veger i spredtbygde områder som hovedsakelig har funksjon som atkomstveger, med atkomst til boliger og gårdsbruk. – Dette gir omklassifisering av 92 km av dagens fylkesveger til kommunale veger.

3 www.vfk.no Videre prosess Kommunene ble invitert til møte 17. september hvor vi presenterte vedtaket og hvilken prosess vi nå skal inn i. Det vil gjennomføres møter hos den enkelte kommune for å diskutere situasjonen for den enkelte Planen er at det skal fremforhandles en avtale med den enkelte kommune som skal vedtas politisk både i den enkelte kommune og hos fylkeskommunen innen sommeren 2010

4 www.vfk.no Avtalen skal inneholde Fylkeskommunal overtakelse av vegbelysning og GS-veger og hvilken teknisk standard de skal ha Kommunal overtakelse av fylkesveger som omklassifiseres og hvilken teknisk standard de skal ha


Laste ned ppt "Www.vfk.no Gang/sykkelveger langs fylkesveger og omklassifisering av fylkesveger. Vestfold fylkeskommune er positiv til å overta det driftsmessige og økonomiske."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google