Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Inntaket 2010-2011. Hovedprinsippene i inntaket 2010-2011 Inntaksordningen for 2010 – 2011 er i hovedsak en videreføring av inntaksordningen for 2009.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Inntaket 2010-2011. Hovedprinsippene i inntaket 2010-2011 Inntaksordningen for 2010 – 2011 er i hovedsak en videreføring av inntaksordningen for 2009."— Utskrift av presentasjonen:

1 Inntaket 2010-2011

2 Hovedprinsippene i inntaket 2010-2011 Inntaksordningen for 2010 – 2011 er i hovedsak en videreføring av inntaksordningen for 2009 – 2010. 1.Konkurranseprinsippet for tildeling av utdanning Utdanning tildeles på bakgrunn av standpunkt – og eksamenskarakterer. 2.Nærskoleprinsippet Du tildeles normalt skole ut fra bosted. 3.Inntak til inntaksenheter og ikke skoler. –Inntak til utdanning på nærliggende skoler ut fra karakterer og tildeling av skole ut fra nærskoleprinsippet. 4.Automatisk videresøk på skole i inntaksenheten men ikke utenfor.

3 Endringer i årets inntak 1.Kun videresøk av søkere fra inntaksområdet til inntaksenheten Søkere utenfor inntaksområdet til inntaksenheten må få plass på søkt skole for å få plass i inntaksenheten. 2.Felles inntak til Adolf Øiens skole/Gerhard Schønings skole på Vg1, Vg2 og Vg3. Nærskoleprinsippet gjelder for inntak til Adolf Øiens skole/Gerhard Schønings skole. Har du en av skolene som nærskole så har du begge skolene som nærskole. Søkerne må prioritere en av skolene, dvs enten Adolf Øiens skole eller Gerhard Schønings skole. Det er ikke mulige å registrere et ønske på Adolf Øiens skole/Gerhard Schønings skole uten at dette gjøres. Søkerne tas inn til 16069 Adolf Øiens skole/Gerhard Schønings skole. Skolene fordeler elevene og gir beskjed til elevene i samarbeid med inntakskontoret. De aller fleste elevene vil den skolen har prioritert øverst.

4 Endringer i årets inntak 3.Om idrettsfag og musikk, dans og drama Det blir ikke automatisk videresøk på idrettsfag og musikk, dans og drama på Vg1, Vg2 og Vg3. Det er kun elever som tas inn på ferdigheter eller opptaksprøve som kan tas inn på en skole som ikke er nærskolen. 4.Det legges opp til at flere elever skal få plass i Sør-Trøndelag. Det vil også bli foretatt en justering av inntaksavtalen med Nord- Trøndelag i tråd med dette. 5.Det vil bli innhentet ekstra informasjon om søkere til: Vg1 og Vg2 naturbruk ved Skjetlein vgs Ønsket fordypning Vg1 Studiespesialisering ved Adolf Øiens skole Ønske om å ta del i bruk av metoden entreprenørskap

5 Endringer i årets inntak 6.Det vil være mulig å svare på tilbud på ønskenivå unntatt på ønsker i inntaksenheter.

6 Endringer i årets inntak SLIK SØKER DU: Du må søke på www.vigo.no Du trenger PIN-kodebrev, fødselsnummer, passord, mobil og engangskode mottatt på mobil. Har du ikke mobiltelefon må du bruke PIN-koder fra kodebrevet hver gang du skal logge inn på www.vigo.no med MinIDwww.vigo.no Hva er MinID: MinID er en personlig, elektronisk ID som gir deg adgang til offentlige tjenester på nettet. Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) er ansvarlig for MinID. MinIDs brukerstøtte: -telefon 800 30 300 -e-post minid@difi.nominid@difi.no Hvordan bruker jeg MinID: Første gang du bruker MinID: Gå til vigo.no. Du trenger - fødselsnummer (11 siffer) - Pinkoder fra kodebrev Du legger inn - selvvalgt passord - mobilnummrt og e-postadresse Neste gang du buker MinID: Gå til vigo.no. Logg inn med - fødselsnummer (11 siffer) - selvvalgt passord - kode som kommer på SMS

7 Presiseringer 1.Alle må legge inn forhåndssvar på nettet. De får heller endre det etter at de har mottatt svaret på inntaket. 2.Alle må føre opp 3 utdanningsprogrammer på Vg1 og være forberedt på å begynne på dem og skolene som har dem. 3.Ungdommene kan krysse av på søknaden om ønsket kommunikasjonsform. Brev SMS 4.Søkere til ”uekte kryssløp” tas inn (både til skole og utdanning) etter elever som har korrekt Vg1. For eksempel: Elever som ønsker seg over fra Vg1 Idrettsfag til Vg2 Realfag.

8 Presiseringer 5.Husk å få elevene til å legge inn nytt mobilnummer. De kan endre det på weben tom 1. juli 6.Søkere som ønsker seg til KVT eller Steinerskolen bør føre skolene opp som første skole på utdanningsønsket


Laste ned ppt "Inntaket 2010-2011. Hovedprinsippene i inntaket 2010-2011 Inntaksordningen for 2010 – 2011 er i hovedsak en videreføring av inntaksordningen for 2009."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google