Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Naturfag i sommerferien? Ernæring og helse (hvorfor trene? ) Drivhuseffekt (hvorfor er temperaturen behagelig?) Elektromagnetisk stråling (hvorfor solkrem?)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Naturfag i sommerferien? Ernæring og helse (hvorfor trene? ) Drivhuseffekt (hvorfor er temperaturen behagelig?) Elektromagnetisk stråling (hvorfor solkrem?)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Naturfag i sommerferien? Ernæring og helse (hvorfor trene? ) Drivhuseffekt (hvorfor er temperaturen behagelig?) Elektromagnetisk stråling (hvorfor solkrem?) Hvorfor synker hun ikke?

2 Finner du noen falsifiserbare påstander? Denne sommeren er den varmeste på 30 år.varmeste Denne sommeren har det vært ekstremt mye mygg. mygg Det er klimaendringer som er skyld at i det har vært så tørt denne sommeren.klimaendringer

3 Naturvitenskap Naturvitenskap handler om både å stille spørsmål og å svare på spørsmål om den fysiske virkeligheten. Alle naturvitenskapelige påstander skal være falsifiserbare, det vil si at det skal være mulig å prøve å motbevise dem. En tung kule faller fortere enn en lett kule. 2-polig virvlet vann er bra. Fluesopp er helt naturlig. Jorda er rund. (lenke til naturfilosofiens tidslinje)

4 Pseudovitenskap Naturvitenskapelige ord, men ikke naturvitenskap likevel! Kvantestjernen Krystaller som renser nyrene Vannrensing

5 Naturvitenskap Naturvitenskap er både et produkt og en prosess. Produktet er alle de lovene og teoriene vi har kommet fram til. Prosessen er den metoden vi bruker når vi arbeider med naturvitenskapelige problemstillinger. Observasjon Hypotese Teori En hypotese er en antakelse om en sammenheng En hypotese som er bekreftet tilstrekkelig mange ganger, får status som en teori Men å observere er slett ikke alltid så lett…

6 Kunsten å observere – kan vi stole på sansene våre? Begrensninger i sanseapparatet… Optiske illusjoner fra Exploratorium Flere optiske illusjoner og så var det usikkerheten da… Alle målinger er usikre - men det går ofte an å redusere usikkerheten!

7 Fem blinde menn med hver sin hypotese. Hypoteser

8 Fra hypotese til teori Variabelkontroll Sammenheng mellom soling og hudkreft? Gyldighet Gir dataene informasjon om det vi har til hensikt å måle?

9 Fra hypotese til teori SI systemet Mars Reconnaissance Orbiter

10 Teori E=mc 2 En hypotese som er bekreftet tilstrekkelig mange ganger, får status som en teori. Forskning! Forskning - undring satt i system… Forskning!


Laste ned ppt "Naturfag i sommerferien? Ernæring og helse (hvorfor trene? ) Drivhuseffekt (hvorfor er temperaturen behagelig?) Elektromagnetisk stråling (hvorfor solkrem?)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google