Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Behandlingsanlegg for:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Behandlingsanlegg for:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Behandlingsanlegg for:
WEEE Recycling AS Behandlingsanlegg for: Elektrisk og elektronisk avfall. (EE-avfall) Miljøfarlig skumplast (PUR og XPS isolasjon)

2 Bedriften ble stiftet 3. des. 2002
Lokalisert på Øysand i Melhus kommune, 20 km sør for Trondheim sentrum. Eiere:

3 WEEE Recycling AS; Konsesjon for behandling av totalt tonn med EE-avfall og PUR/XPS avfall pr. år. 35 ansatte. EN ISO 9001 og og OHSAS sertifisert.

4 WEEE Recycling AS, Øysand Næringspark

5

6

7

8

9 PUR/XPS skumplast behandles som følgende:
Oppdeling i størrelser som kan mates inn i anlegget samt utsortering av materialer som ikke kan gjenvinnes i behandlings-anlegget Fragmentering i nitrogen atmosfære Helautomatisk sortering Ulike gasser fra kjølekrets og isolasjon: KFK HKFK HFK HC Stål (magnetisk) Metaller (umagnetisk) Plast PUR støv

10

11 Innmating Sandwich-element med 15 cm PUR

12 PUR støv

13 KFK/HKFK/HFK-gass

14 Fe

15 PUR/XPS skumplast : XPS har ytterhud av PS (ikke ekspandert)
Skumplast av PUR har som regel en ytterhud av stål, aluminium eller plast. (termoplast og/eller glassfiber) XPS har ytterhud av PS (ikke ekspandert)

16 PUR/XPS skumplast : Dagens behandlingsteknologi er basert på utnyttelse av eksisterende behandlingsanlegg for utrangerte kjølemøbler. Siden disse anleggene er konstruert for å behandle kjølemøbler kan det bli aktuelt med noen modifikasjoner av de eksisterende anleggene for å tilpasse de til behandling av BA-avfall med miljøfarlig skumplast.

17 PUR/XPS skumplast : Nødvendig forbehandling er utsortering av treverk og andre materialer som sorteringsanleggene i behandlingsanleggene ikke takler. Det kreves egen tillatelse for behandling av PUR/XPS-avfall da dette er farlig avfall. 1 m3 PUR (ca. 40 kg) og som er produsert før 1992 inneholder ca. 2 kg KFKR11

18 PUR/XPS skumplast : Som tilskudd til den globale oppvarming tilsvarer 2 kg KFKR11 ca. 8 tonn CO2. Dette utslippet tilsvarer en kjørelengde på km med en Ford Focus. (utslipp 125 g CO2/km) I tillegg bryter KFKR11 ned ozonlaget.

19 Takk for oppmerksomheten!


Laste ned ppt "Behandlingsanlegg for:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google