Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Informasjon og mediekontakt Bardufoss Flyklubb 2004.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Informasjon og mediekontakt Bardufoss Flyklubb 2004."— Utskrift av presentasjonen:

1 Informasjon og mediekontakt Bardufoss Flyklubb 2004

2 Informasjon Informasjon fra BFK skal være troverdig - Ingen ”pyntede” historier for å dekke over - Ingen snarveier for å lede oppmerksomheten andre veier - Skal være forankra i klubbens ønskede budskap

3 Informasjon Gi et bilde av aktiviteten i klubben Utenforstående skal kunne få vite hva flyklubben står for, hva vi driver med, hvilke aktiviteter vi har. For eksempel gjennom å invitere media til arrangementer og andre aktiviteter.

4 Informasjon Ha rekrutterende effekt Gjennom informasjon til allmennheten rekruttere flere medlemmer. Mange er flyinteressert, men vet knapt nok at det er mulig å melde seg inn i BFK og lære seg å fly. Rekrutteringsfremmende informasjonstiltak bør rettes bevisst mot ønsket målgruppe. Hvem er det vi ønsker å rekruttere? (ungdom, kvinner, menn som har hat flydilla i 30 år osv)

5 Informasjon Fremme luftsport som trygt, sikkert og familievennlig Avmystifisere flyging som hasardiøs ferdsel i lufta. Trekke fram familieaktiviteter, familieturer Øke forståelsen av sikkerhetstiltak, prosedyrer osv

6 Informasjon Virke samlende og inspirerende Intern informasjon binder klubben sammen. Inspirerer til mer flyging, dugnader. Unngå at ”noen” pusler med sitt, gjør alt og får andre til ikke å føle seg inkludert.

7 Informasjon Framheve det samfunnsnyttige aspekt Profilere Flytjenesten og de tjenester klubbens flygere kan utføre. Målretta mot brukere. Sauleiting – oppsyn – jervetelling -

8 Mediekontakt Ved ulykker og hendelser Forvent alltid stor medieinteresse Dersom situasjonen tillater det: Vær åpen, høflig og svar på spørsmål så langt mulig. Foregrip ikke årsaksforhold. Media vil ofte ha en ”hvordan-opplevde-du-uhellet”-sak. Det kan bare du svare på – men det er lov å si nei, på en høflig og bestemt måte. Media forsøker bare å gjøre en jobb. Passer det ikke – be media vente litt. I på vente av en god sak gjør de det – hvis deadline tillater.

9 Mediekontakt Når journalisten ringer… …jeg har hørt at et av flyene til klubben drev hasardiøs flyging under Målselvbrua. Hva er din kommentar? …. Stemmer det at flygeren som førte Cuben over Senja i går er politi? Her står fellene i kø! Er det så sikkert at opplysningene journalisten sitter med er korrekte? Kommenterer du på sviktende grunnlag er tabben et faktum. Finn ut hvorfor noe stiller de aktuelle spørsmålene. Tenkt deg oppslaget dersom du bekrefter at Cub-piloten var politi, dersom journalisten sitter på en påstand om lavflyging over et gårdsbruk…..

10 Mediekontakt Når du svarer på henvendelsen Svar aldri på sparket. Be om tid til å sjekke, og avtal å ring tilbake. Forbered et svar og hold deg til det. (Eks. ”Dette er en sak vi nå vil undersøke for å komme til bunns i”) La deg ikke lede inn i en dersom-hvis-såfremt- ifall sak. Vær ærlig. Forsøk ikke å holde tilbake åpenbare og bekreftede fakta. Det kommer for en dag likevel. Ikke anta, gjett eller spekuler. Hold deg til fakta.

11 Mediekontakt ” Et småfly fra Bardufoss var nære ved å styrte i et boligområde i Bardu i går ettermiddag. Flyet fikk motorvansker på vei fra Narvik og måtte nødlande på et jorde.” ”Bardufoss flyklubb har innført flyforbud og satt samtlige medlemmer på skolebenken. Hensikten er å gjøre flygerne bedre på nødprosedyrer. Bakgrunnen er en gårdagens nødlanding på Setermoen. - Vi ønsker å hindre ulykker, sier leder Fred Eilers.” Hvilke av disse omtalene ønsker vi – og hvordan oppnår vi det?

12 Mediekontakt Ved å være aktiv ute med informasjon. Ved å være aktiv ute med informasjon. Komme eventuelle negative oppslag i forkjøpet. Vise at vi tar affære. Ha et klart budskap – f.eks ”Vil vil hindre ulykker!”

13 Mediekontakt Hvem uttaler seg? Om klubben, prosedyrer, rutiner. Om ulykker/uhell Det viktigste er at klubben har tenkt gjennom dette. Hver enkelt medlem skal ikke synse om hva klubben vil foreta seg i ulike saker. Dette har ingen ting å gjøre med mistro til den enkelte, men for å sikre at riktig informasjon kommer ut og at en ens strategi overfor media benyttes. I en stressa situasjon er det fort gjort å komme med utsagn man i ettertid angrer på.


Laste ned ppt "Informasjon og mediekontakt Bardufoss Flyklubb 2004."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google